Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

dinsdag 30 mei 2017

Autmobiel Management: Terugroepactie USA: deuren van BMW vliegen open

Terugroepactie USA: deuren van BMW vliegen open
BMW moet in de Verenigde Staten meer dan 45.000 auto's terugroepen omdat de deuren tijdens het rijden open kunnen vliegen. Het gaat om BMW's uit de 7-serie met een speciale 'deuren sluit' optie die gebouwd zijn tussen 2005 en 2008, heeft de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA laten weten.
Lees verder

Veel arbeidsongevallen bij Tesla
Nadat eerder werd gemeld dat de arbeidsomstandigheden in de fabriek van Tesla in Fremont, Californië, slecht zijn blijkt nu ook dat er veel meer arbeidsongevallen gebeuren dan in andere autofabrieken.
Lees verder

Hertz breidt managament team uit
Hertz heeft haar management team aangepast. Frank Oudshoorn Spaargaren, nu nog sales director Benelux, is benoemd tot directeur 'multibrand, mobility en minilease'.
Lees verder

Lamborghini breidt fabriek uit
Lamborghini gaat haar fabriek in Sant'Agata Bolognese uitbreiden met een lakafdeling. Het nieuwe gebouw moet eind volgend jaar klaar zijn en zal dan worden gebruikt voor het lakken van de Urus SUV, de eerste SUV van het sportwagenmerk uit de VW-stal die tegen die tijd op de markt moet komen.
Lees verder

Opel Ampera-e dit jaar in ons land
De elektrische Opel Ampera-e zal eind dit jaar beschikbaar komen voor klanten in ons land en Duitsland. Noorwegen heeft inmiddels het spits afgebeten want daar zijn de eerste Ampera-e's onlangs aan de klanten afgeleverd.
Lees verder

Britse autoproductie stort in
De Britse autoproductie is in april ruim 18 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Het aantal gebouwde bestelwagens lag zelfs ruim 28 procent lager.
Lees verder

Autoleningen tikkende tijdbom in de VS
Amerikaanse consumenten hadden eind maart voor 1,17 triljard dollar aan autofinancieringen uitstaan, dat is 70 procent meer dan het dieptepunt van direct na de crisis in 2010. Omdat die leningen steeds meer als een tikkende tijdbom worden gezien, trekt een aantal grote banken er nu de stekker uit, meldt de Financial Times.
Lees verder