Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 28 mei 2017

Autoweek: Achtergrond: partikelfilter voor benzineauto's

Achtergrond: partikelfilter voor benzineauto's
Ook moderne benzineauto's ontkomen binnenkort niet meer aan een partikelfilter. Dat is goed voor het milieu, maar één ding is zeker: daar hangt wel een prijskaartje aan.
Lees verder

Rij-impressie: BMW 530e iPerformance
Van het ene uiterste naar het andere: na de ongegeneerde feestrit met de M550i volgt een verstandige en milieubewuste trip met de nieuwe hybride uit de 5-serie, de 530e. Wat voegt deze versie nog toe nu er geen bijtellingsvoordeel meer valt te halen ?
Lees verder

Dít is de Rolls-Royce Sweptail
De BMW Concept 8 Series is niet het enige studiemodel dat tijdens het Concorso d'Eleganza Villa d'Este staat te schitteren in de zon. Rolls-Royce brengt namelijk deze unieke Sweptail mee.
Lees verder

BMW laat M8 al zien
Momenteel staat de Series 8 Concept te schitteren tijdens het Concorso d'Eleganza Villa d'Este en vandaag al laat BMW de productieversie in camouflagetrim zien... als M8!
Lees verder

Video: Wat weet acteur Chris Tates over auto's? - Quiz
Als acteur heeft Chris Tates weleens in een Porsche Panamera en een Jaguar gereden, maar zelf houdt hij het liever nuchter en rijdt in een Toyota Corolla. Ervaring met de APK heeft hij zodoende al, maar wat weet hij verder van auto's?
Lees verder

Achtergrond: waar moet je op letten bij import?
Importauto's. Is daar iets mis mee? Nee, in principe niet. Maar er wordt helaas ook heel wat gesjoemeld met kilometerstanden en schadebakken. Kortom, wees extra alert bij het kopen van een geïmporteerde auto, net zoals je dat bij elke andere occasion ook moet zijn. We hebben een paar aandachtspunten voor je.
Lees verder

Rij-impressie: Volvo S90 T6 AWD R-Design
Er is bijna geen fabrikant die zo serieus met downsizing bezig is als Volvo. Zelfs in de grote S90 is een viercilinder vandaag de dag het hoogst haalbare, maar in het geval van de S90 T6 AWD R-Design is dat wel een exemplaar met 334 pk. Maakt deze krachtbron van de Zweed een sportwagen die is verkleed als zakensedan?
Lees verder