Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 29 mei 2017

Autoweek: Afgestoft: Renault 11 Turbo

Afgestoft: Renault 11 Turbo
Renault heeft deze week de eerste informatie vrijgegeven over de gloednieuwe M├ęgane RS. Als we de bloedlijn van die auto nalopen terug naar de jaren 80, komen we uit bij de Renault 11 Turbo. Vandaag in 'Afgestoft'!
Lees verder

Logistiek probleem zit productie BMW dwars
BMW kampt met problemen bij zijn fabriek in Leipzig. Doordat er een onderdeel ontbreekt heeft de automaker de productie van twee modellen tijdelijk moeten stilleggen. De verwachting is dat de productie dinsdag weer wordt opgestart. In Leipzig lopen de 1- en 2-serie van de band maar ook de i3 en i8.
Lees verder

Video: Op bezoek bij Intel in Silicon Valley
Veel autofabrikanten maken al jaren gebruik van de software en hardware van de Amerikaanse firma Intel. Maar achter de schermen werkt het bedrijf uit Silicon Valley ook hard aan technologie voor zelfrijdende auto's, in samenwerking met onder meer Mobileye en BMW. Wat gaat Intel ons in de toekomst brengen? We spreken er over met Doug Davis, de directeur van Intel's Automated Driving Group.
Lees verder

Motorrijder verliest 9000 euro op snelweg
Op autobaan 9 in de Duitse deelstaat Beieren heeft het zaterdagavond bankbiljetten geregend nadat een zakenman op een motor zijn dagopbrengst verloor. Dat meldt de Duitse politie zondag.
Lees verder

Meer informatie over Mercedes-AMG's Project One
Mercedes-AMG werkt aan een hypercar met Formule 1-techniek en het is die extreme Duitser waarover nu meer details bekend zijn.
Lees verder

Autobranche heeft meeste werk sinds 2008
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in de autosector veel werk te vinden is. Het aantal openstaande vacatures is in de auto- en motorbranche is in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna de helft toegenomen vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.
Lees verder

Boete voor sjoemelende autofabrikant
Autofabrikanten die met 'sjoemelsoftware' de daadwerkelijke uitstoot van schadelijke stoffen verbloemen, kunnen in de toekomst boetes tot 30.000 euro per voertuig opgelegd krijgen. De Europese Commissie krijgt de bevoegdheid zelf testen uit te voeren en zo nodig straffen uit te delen.
Lees verder