Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

woensdag 31 mei 2017

Autoweek: Focus RS krijgt nieuw sperdifferentieel

Focus RS krijgt nieuw sperdifferentieel
Ford bouwt 1.500 speciale versies van de Focus RS, voorzien van een sperdifferentieel en de nodige sportieve opsmuk. Enige nadeel is dat deze limited edition hier niet leverbaar wordt.
Lees verder

TU Delft opent onderzoekslab autonoom vervoer
De Technische Universiteit Delft opent eind volgende maand een hagelnieuw onderzoekslab waar geƫxperimenteerd gaat worden met technieken voor autonome auto's.
Lees verder

Euro NCAP presenteert laatste resultaten
Bij de laatste crashtests van de Euro NCAP heeft de Skoda Kodiaq de hoogst haalbare score gehaald. De Tsjech ging er zodoende met vijf sterren vandoor, net als de nieuwe Mini Countryman.
Lees verder

'Herriemakers en veelrijders betalen meer'
EU-landen die automobilisten en vrachtwagenchauffeurs laten betalen voor het weggebruik, moeten dat gaan doen op basis van het aantal afgelegde kilometers. Vignetstickers waarmee voor een bepaalde periode wordt afgerekend, moeten in 2023 voor trucks zijn verdwenen en voor personenauto's uiterlijk in 2027.
Lees verder

Video: Audi SQ5 - Rij-impressie
De vorige SQ5 was in Nederland alleen leverbaar met een V6 diesel. De jongste versie heeft eveneens een drieliter-V6 maar die drinkt benzine. Goed voor 354 pk en 500 Nm koppel. Hoe begeerlijk maakt deze motor de snelste Q5?
Lees verder

Video: Rij-impressie Volvo XC60
De eerste Volvo XC60 was wereldwijd niet aan te slepen, dus de nieuwe heeft grote schoenen om te vullen. Gelukkig blijkt dat in praktijk geen enkel probleem.
Lees verder

BMW presenteert nieuwe Art Car
Maak kennis met de BMW M6 GT3 Art Car volgens Cao Fei, die dit jaar de gelukkige was om haar fantasie de vrije loop te geven en een BMW te verfraaien.
Lees verder