Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

dinsdag 30 mei 2017

Autoweek: Twee AMG-versies van nieuwe Mercedes A-klasse

Twee AMG-versies van nieuwe Mercedes A-klasse
Stukje bij beetje wordt meer informatie vrijgegeven van de op stapel staande nieuwe generatie van Mercedes' compacte modelfamilie. Uit berichtgeving van het Engelse Autocar blijkt dat de nieuwe A-klasse niet één, maar twee AMG-versies krijgt.
Lees verder

Shell bezorgdienst van start in Rotterdam
Shell is dinsdag begonnen met zijn eerder aangekondigde bezorgdienst voor brandstoffen. Automobilisten kunnen via TapUp in de Rotterdamse wijken Overschie, Hillegersberg Zuid, Park Zestienhoven, Terbregge en bij de Van Nelle Fabriek brandstof laten bezorgen. Dat gebeurt met een elektrisch voertuig dat genoeg brandstof voor zo'n tien auto's mee kan nemen.
Lees verder

Nieuwe Dacia Duster strekt de benen
Vorig jaar legde Dacia een groot deel van zijn modellen op de snijtafel en het modernisatieproces gaat verder met een nieuwe Duster. Vandaag zien we hem voor het eerst ingepakt en wel in de buitenlucht.
Lees verder

Renault Scénic ook als Initiale Paris
Renault brengt het Initiale Paris-label naar de Scénic. De luxueuze variant van de Scénic staat vanaf september in de Nederlandse showrooms.
Lees verder

Novitec maakt handen vuil aan Ferrari 488
Novitec heeft de Ferrari 488 onder handen genomen. De normaal al niet slecht bedeelde Italiaan houdt er een dikker uiterlijk én meer vermogen aan over.
Lees verder

Video: Op bezoek bij Nissan in Silicon Valley
Hoe ziet de toekomst van de auto er uit? Met die vraag gaan we op zoek in Silicon Valley, waarbij we ditmaal aankloppen bij het Nissan Research Center in Sunnyvale. Hier broedt het Japanse merk op een systeem voor autonoom rijdende auto's, waarbij mensen in callcenters de vloot aan zelfrijdende machines op de weg moeten houden met gebruik van NASA-techniek. Deze video legt uit hoe dat werkt. Deze video is onderdeel van onze uitgebreide Silicon Valley Special. Kijk hier ook naar de andere ...
Lees verder

Weblog: Licht is de nieuwe duisternis
Als autojourno krijg ik zoveel trends mee dat ik er wel eens een oversla. Maar ze zijn dus in de mode, dynamische richtingaanwijzers. Bij richting aangeven ziet de medeweggebruiker een bewegende oranje led-streep als een neonrups naar de hoeken van de auto glijden. Audi kwam er voor het eerst op de R8 mee en laat nu ook de lagere diersoorten van die grootse innovatie profiteren. Ik zag dat zelfs de Q2 ermee is uitgerust. Wat een kick. In mijn tijd, die van de dinosauriërs, had je discotheken ...
Lees verder