Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 30 mei 2017

Autozine: Renault kondigt nieuwe Megane RS aan

Renault kondigt nieuwe Megane RS aan
De nieuwe Renault Megane R.S. gaf zijn eerste publieksoptreden tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Deze sportieve nieuwkomer maakte een ronde over het circuit met aan het stuurwiel Nico Hulkenberg, coureur bij het Renault Sport Formula One Team. De zwart-gele kleurstelling van de Megane R.S. is geinspireerd op de nieuwe identiteit van Renault Sport en accentueert de assertieve, sportieve uitstraling.
Lees verder

Jaguar kondigt XE SV aan
Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) kondigt de krachtigste, wendbaarste en extreemste high-performance Jaguar tot nu toe aan: de nieuwe XE SV Project 8. Het prototype van deze 441 kW (600 pk) sterke sportsedan met de prestaties van een supercar rijdt nu zijn eerste testkilometers op de uitdagende Nordschleife van de Nurburgring. De auto is voorzien van exclusieve camouflage ontworpen door SVO Design.
Lees verder

Rij-impressie: Dacia Logan MCV
Eigenlijk kan een test van de Logan MCV heel kort zijn: wie de meeste ruimte voor het minste geld zoekt, moet bij Dacia zijn. Alhoewel merkbaar is waarop is bezuinigd, is de auto zijn geld meer dan waard. Toch is er reden om nu iets uit te weiden omdat de auto een facelift onderging. Misschien biedt Dacia nu nog meer voor hetzelfde geld?
Lees verder

Nederlands team wint Shell Eco-marathon
Green Team Twente van de Universiteit Twente wint Shell Eco-marathon Europa door de meest efficiente prestatie in hun klassement neer te zetten. Met hun energiezuinige waterstofvoertuig reed Green Team Twente 278 kilometer op 1 kubieke meter waterstof, een persoonlijk record. Omgerekend is dat te vergelijken met een rit van Amsterdam naar Praag op 1 liter brandstof. Ook team SGH van het Stedelijk Gymnasium Haarlem heeft een persoonlijk record gevestigd in hun categorie.
Lees verder

Rij-impressie: Hyundai i10
De huidige generatie van de Hyundai i10 verscheen in 2013. De strekking van het testverslag was meer dan positief en dus luidde de titel "Tien plus". Nu de auto vier jaar op de markt is, is het tijd voor een facelift. Maar... hoe is een tien plus nog te verbeteren?
Lees verder

Fiat 500L ondergaat facelift
Vijf jaar na zijn introductie is de Fiat 500L vernieuwd. De ruimste 500 heeft nu meer te bieden op het gebied van rijassistentie, infotainment, styling en karakter. Dat geldt voor alle drie modelvarianten waarin de nieuwe Fiat 500L verkrijgbaar is: 500L, 500L Cross en 500L Wagon. De vernieuwde Fiat 500L staat vanaf half juli bij de dealer vanaf 21.795 euro.
Lees verder

Renault Scenic nu ook als Initiale Paris
De nieuwe Renault Scenic en Grand Scenic zijn nu ook leverbaar in de luxueuze uitvoering INITIALE PARIS. Dzee topversie vertegenwoordigt het beste dat Renault te bieden heeft op het gebied van luxe, zoals ook te zien is bij de INITIALE PARIS uitvoeringen van de Espace, Koleos, Talisman en Captur.
Lees verder