Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 30 mei 2017

Horner: "Met Max zaten was de undercut op Bottas bijna gelukt"

Horner: "Met Max zaten was de undercut op Bottas bijna gelukt"

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, laat na afloop van de Grand Prix van Monaco weten: "Het was een sterk optreden van Daniel Ricciardo tijdens de race. Na een enigszins teleurstellende zaterdag viel het kwartje vandaag zijn kant op, met een derde plaats op het podium als resultaat. Maar wat zijn race gemaakt heeft, zijn de rondjes met vrije baan rondom zijn pitstop. We kozen ervoor om met Max een undercut op Bottas te proberen en dat was bijna gelukt, tot Valtteri pareerde. Dat gaf tevens vrij baan aan Daniel, hetgeen hij geweldig gebruikte en waar hij zijn podium veilig stelde. Na zelfs een touche met de vangrail bij de herstart achter de safety car overleefd te hebben, heeft hij vandaag het maximale eruit gehaald."

"Om met beide auto's de finish te halen en daar bovenop een podium, is een erg bevredigend resultaat hier in Monaco. De auto's zijn wederom vooruit gegaan hier in Monaco en we willen ExxonMobil bedanken voor de upgrade in motorolie, die de prestaties heeft verbeterd. We kijken nu uit naar Montreal. Onze felicitaties aan Ferrari voor de winst in deze Grand Prix, voor het eerst sinds zestien jaar."

Lees verder

Jos Verstappen: "Zijn tijd komt wel"

Sebastian Vettel won de race, maar veel aandacht ging na de Grand Prix van Monaco uit naar Kimi Raikkonen die de leiding in de race, door de strategische keuze bij Ferrari, verloor. Vettel profiteerde optimaal van het feit dat de Fin, die voor zijn teamgenoot naar binnen werd gehaald, na zijn stop in verkeer terecht kwam.

Ook bij Red Bull Racing ging niet alles naar wens, althans voor Max. De Limburger werd door het team als eerste naar binnen gehaald en ook voor hem pakte dit verkeerd uit. Voor de pitstops lagen beide Red Bulls op de plekken vier en vijf, na de pitstops reden ze rond op de plekken drie en vijf. Red Bull Racing won dus door de gekozen strategie een plekje, maar Max verloor zijn zeker lijkende vierde positie.

Lees verder

Max en Daniel racen met caravans in Spielberg

Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo laten zien wat er gebeurt als je een paar caravans in de Red Bull Racing kleuren verft, hun racenummer erop plakt, ze achter een paar Aston Martin Vanquish cabrio's hangt en ermee gaat racen over de Red Bull Ring in Spielberg. De Red Bull Racing-coureurs trapten het gas goed in, wat vanzelfsprekend zorgde voor veel lol, chaos en mooie plaatjes.  

Lees verder