Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 20 juni 2017

AMT: AMT Diagnose Boot Camp: Van moderne dieseltechnieken tot LIN-bus analyse

AMT Diagnose Boot Camp: Van moderne dieseltechnieken tot LIN-bus analyse
Volgende week vrijdag start de vijfde editie van AMT Diagnose Boot Camp. Op een nieuwe locatie, met een nieuw programma en weer tien leerzame workshops. Van moderne dieseltechniek en LIN-analyse, tot de ├ęchte oorzaak van een storing vinden. Hoe ziet het programma er uit?
Lees verder

BOVAG maakt tien halvefinalisten Autobedrijf van het Jaar 2017-2018 bekend
Tien BOVAG-autobedrijven hebben op basis van consumentenstemmen via internet een plaats bemachtigd in de halve finale van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2017-2018, die jaarlijks wordt georganiseerd door BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Vier van de halvefinalisten zijn gevestigd in Gelderland en drie in Zuid-Holland. Onder hen ook de winnaar van de allereerste editie van de verkiezing in 2007.
Lees verder

Komt er meer openheid over autosoftware?
Behalve het rapport van de EMIS commissie die 'dieselgate' onderzocht keurde het Europees Parlement ook snel het voorstel 2016/0014 goed. Daarin stelt de Europese Commissie nieuwe regels voor bij typekeuring van voertuigen, en controle hierop. Onderdeel hierbij is ook vrije toegang tot onderhoud- en reparatiegegevens voor alle autobedrijven. En meer.
Lees verder