Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 5 juni 2017

AMT: Daimler bouwt hypermoderne megafabriek voor lithium-ion accu’s

Daimler bouwt hypermoderne megafabriek voor lithium-ion accu's
Met de bouw van een van de grootste en modernste accufabrieken ter wereld, zet Daimler AG de volgende strategische stap in zijn elektro-offensief. Daimler investeert in totaal een bedrag van circa 1 miljard euro in de nieuwe fabriek, die zich op circa 50 kilometer afstand van Dresden bevindt. De productie zal naar verwachting halverwege 2018 van start gaan.
Lees verder

Volkswagen EU6-diesels zijn superschoon (echt waar!)
Na al het gedoe over sjoemeldiesels moest de achterhaalde NEDC-typegoedkeuringstest ineens snel vervangen worden door metingen die wél iets zeggen over brandstofverbruik en samenstelling van het uitlaatgas. Behalve een laboratoriumtest moest er ook op straat gemeten worden. Precies dat doet Emissions Analytics al sinds 2011. Met verrassende resultaten…
Lees verder

Nieuwe generatie KTS-familie van Bosch compleet met diagnosetester KTS 350
Na de introductie vorig jaar van de KTS 560 en KTS 590 diagnosemodules, met volledige PassThru-ondersteuning en toekomstbestendige Ethernet-diagnose-interface, vervolledigt Bosch zijn aanbod nieuwe generatie diagnosetesters met de KTS 350, een handige all-in-one tester voor diagnose, foutopsporing, reparatie en onderhoud. Het mobiele toestel met 10-inch touchscreen en geïntegreerde software maakt het dagelijkse werk in de werkplaats eenvoudiger en efficiënter.
Lees verder