Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 6 juni 2017

AMT: Komt er meer openheid over autosoftware?

Komt er meer openheid over autosoftware?
Behalve het rapport van de EMIS commissie die 'dieselgate' onderzocht keurde het Europees Parlement ook snel het voorstel 2016/0014 goed. Daarin stelt de Europese Commissie nieuwe regels voor bij typekeuring van voertuigen, en controle hierop. Onderdeel hierbij is ook vrije toegang tot onderhoud- en reparatiegegevens voor alle autobedrijven. En meer.
Lees verder

Audi beschuldigd van gebruik sjoemelsoftware in A7 en A8
Het dieselschandaal bij Volkswagen is weer opgelaaid. VW-dochter Audi moet van het Duitse ministerie van Transport in totaal 24.000 auto's van het type A7 en A8 terugroepen vanwege het manipuleren van emissietesten. In Nederland gaat het om enkele tientallen auto's die een software-update krijgen, meldde importeur Pon.
Lees verder

Overlander lanceert voertuiggegevens-app voor Ravaglioli uitlijncomputers
Overlander Werkplaatsinrichting lanceert in het vierde kwartaal van dit jaar een app voor Ravaglioli uitlijncomputers. Met de Shoot&Go-app kun je door een foto te maken van de kentekenplaat toegang krijgen tot de benodigde voertuiggegevens. Handmatig selecteren van het juiste merk voertuig, type enzovoort wordt daarmee overbodig.
Lees verder