Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

vrijdag 30 juni 2017

Autmobiel Management: Al 5 bestellingen voor Lightyear One (filmpje)

Al 5 bestellingen voor Lightyear One (filmpje)
Nederlandse studententeams winnen geregeld internationale prijzen tijdens de Solar World Challenge met voertuigjes op zonne-energie. Maar daarmee kun je niet het gewone verkeer in. Nu komt een groep oud-studenten met een auto die wel geschikt is voor dagelijks gebruik op de weg: de Lightyear One. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan: 119.000 euro, exclusief BTW.
Lees verder

Fastned versterkt eigen vermogen
Investeringsmaatschappij Breesaap converteert haar volledige lening aan Fastned per 30 juni 2017 naar certificaten van aandelen.
Lees verder

Geely wil Lotus bouwen in China
Geely wil sportwagens van Lotus gaan bouwen in China. Geely kocht vorige maand een belang van 51 procent in de Britse bouwer van luxe sportauto's in combinatie met de gedeeltelijke overname van de toenmalige eigenaar, het Maleisische Proton. Nu laat bestuursvoorzitter Li Shufu weten dat hij graag Lotus-auto's in China zelf gaat bouwen om aan de toenemende vraag te voldoen.
Lees verder

Ford roept zo'n 400.000 bestelauto's terug
Ford roept zo'n 400.000 Transit bestelwagens en busjes terug om de flexibele koppeling van de aandrijfas te vervangen. Ford zal de betrokken eigenaren per email op de hoogte stellen.
Lees verder

Advies ADAC: voorlopig maar even geen diesel kopen
De machtige Duitse automobilistenbond ADAC heeft het advies gegeven voorlopig maar even geen dieselauto te kopen. "Onze aanbeveling is om met een nieuwe wagen eventueel nog te wachten totdat er in de herfst modellen met de emissiestandaard Euro 6D op de markt komen," heeft vice-voorzitter Ulrich Klaus Becker verklaard.
Lees verder

Bezorgdheid over private lease neemt toe
Toezichthouders (zoals de AFM) en banken in Groot-Brittanniƫ en de Verenigde Staten maken zich steeds meer zorgen over de enorme schuldenlast die is ontstaan door de populaire private lease van personenauto's. Autoriteiten uit beide landen gaan daarom onderzoeken hoe de markt voor autofinancieringen strakker geregeld kan worden.
Lees verder

EV-Nieuws: Helft nieuwe Porsche-modellen elektrisch
Porsche introduceert in 2019 de elektrische Mission E. Die sportauto vormt het startsein voor een compleet elektrisch wagenpark van Porsche.
Lees verder