Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

vrijdag 2 juni 2017

Autmobiel Management: Audi roept 27.000 auto’s terug vanwege sjoemelen

Audi roept 27.000 auto's terug vanwege sjoemelen
Audi moet van het Duitse ministerie van Transport 24.000 voertuigen van het type A7 en A8 terugroepen vanwege het manipuleren van emissietesten.
Lees verder

Bestelautoverkoop veert op; mei +10%
Vorige maand werden 6.241 nieuwe bestelauto's afgeleverd, tegenover 5.671 stuks in mei 2016, een toename van 10,1 procent. Na vijf maanden staan de bestelautoverkopen dit jaar op een bescheiden winst van 3,5 procent.
Lees verder

Texas staat directe verkoop Tesla niet toe
Tesla heeft opnieuw een nederlaag geleden in haar juridische strijd om auto's ook in de VS direct aan de klanten te verkopen en de dealers dus opzij te schuiven. Nu heeft het parlement van Texas het direct-sales model van Tesla in laatste instantie weer naar de prullenbak verwezen.
Lees verder

Continental in zee met Chinese internetgigant
Bandenfabrikant Continental gaat samen met de Chinese internetgigant Baidu een reeks producten ontwikkelen voor de auto van de toekomst, of het nu om autonome auto's, connected voertuigen of mobiliteitsdiensten gaat.
Lees verder

Uber stuurt 'stelende' techneut de poort uit
Uber heeft eindelijk het ontslag aangekondigd van Anthony Levandowski, de techneut die er van wordt beschuldigd bij zijn eerdere vertrek bij Google duizenden illegale files over autonoom rijden technologie meegenomen te hebben.
Lees verder

Elf automotive faillissementen in mei 2017
De afgelopen maand mei is voor elf bedrijven in de automotive branche uitgedraaid op een faillissement. Dat blijkt uit de gegevens van het Faillissementsregister.
Lees verder

EV-Nieuws: Elon Musk baalt van Trump
Donald Trump heeft het klimaatakkoord vaarwel gezegd. Dit zou in het belang zijn van de Verenigde Staten, maar Tesla-topman Elon Musk denkt daar heel anders over.
Lees verder