Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

dinsdag 6 juni 2017

Autmobiel Management: Daimler voert productie batterijen fors op (filmpje)

Daimler voert productie batterijen fors op (filmpje)
Daimler heeft in het bijzijn van bondskanselier Angela Merkel zelf de eerste 'batterijhouder' gelegd voor een nieuwe fabriek voor batterijen voor elektrische auto's in Kamenz.
Lees verder

Geely stapt in Proton en dus in Lotus
De Chinese autofabrikant Geely neemt 49 procent van de aandelen van de Maleisische collega Proton over. Tegelijk neemt Geely ook een controlerend belang in de Britse sportwagenbouwer Lotus dat tot nu toe eigendom is van Proton. Met de deal troeft Geely een aantal andere kandidaten voor Proton, waaronder PSA, af.
Lees verder

VS vervolgen Fiat wegens sjoemelen
De Amerikaanse autoriteiten slepen Fiat Chrysler Automobiles voor de rechter wegens het gebruik van illegale software om de officiƫle emissietesten te misleiden, sjoemelsoftware dus. Justitie stelt daarbij niet dat FCA dat ook met opzet heeft gedaan.
Lees verder

Recordjaar voor Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover JLR heeft in het boekjaar tot 31 maart 604.900 nieuwe auto's verkocht, dat is 16 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging met ruim 28 miljard euro negen procent omhoog terwijl de nettowinst met drie procent steeg naar bijna 1,85 miljoen euro.
Lees verder

Justitie doet invallen bij Daimler
De Duitse justitie heeft met veel mankracht invallen gedaan bij een aantal vestigingen van Daimler. Ook dat autobedrijf wordt verdacht van het toepassen van sjoemelsoftware om de emissiegegevens te manipuleren. Justitie beschuldigt Daimler in dat verband van bedrog en misleidende reclame.
Lees verder

Renault koopt R&D-activiteiten van Intel
Renault heeft de Franse activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van chipsgigant Intel overgenomen. Renault hoopt daarmee haar positie bij 'connected' en autonome auto's aanzienlijk te versterken.
Lees verder

Mobiliteitsmanager van het jaar: Arjen Juurlink
Tijdens het Fleetmanagement event in Rotterdam werd eveneens de winnaar bekendgemaakt van de jaarlijkse Mobiliteitsmanager van het jaar-verkiezing. Uit handen van Miranda Koning, winnares van vorig jaar, mocht Arjen Juurlink, Senior Specialist Compensation & Benefits bij Friesland Campina dit jaar de award in ontvangst nemen.
Lees verder