Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

dinsdag 27 juni 2017

Autmobiel Management: Dealerrendement in Q1 2017 stijgt, maar is broos

Dealerrendement in Q1 2017 stijgt, maar is broos
Volgens de nieuwste Bovag branchebarometer bedroeg het gemiddelde rendement per vestiging van Nederlandse dealers in het eerste kwartaal van dit jaar 1,39 procent, tegen 1,27 procent een jaar eerder. Het hogere rendement is voornamelijk het resultaat van kostenbeheersing; verdere rendementsverbetering zal uit nieuwe verdienmodellen moeten voortvloeien.
Lees verder

Achtergrond: Auto's uit China komen er eindelijk aan
Het hing al tijden in de lucht en het gebeurt ook al mondjesmaat maar nu hebben opeens twee grote Westerse autofabrikanten in één en dezelfde week aangekondigd dat ze auto's gaan importeren uit China. Ford doet dat met de Focus en Peugeot met een pick-up. Tesla, dat alles zo graag in eigen hand houdt, stapt eveneens over de drempel met plannen voor autoproductie in dat land.
Lees verder

Waymo (Google) laat auto's onderhouden door Avis
Waymo, de zelfrijd-divisie van Google's moederbedrijf Alphabet, laat haar autonoom rijdende auto's onderhouden door autoverhuurder Avis. Waymo blijft wel eigenaar van de auto's en betaalt Avis een vaste prijs voor de beurten en andere werkzaamheden. Beide partijen hebben daartoe een overeenkomst afgesloten. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt.
Lees verder

Tesla Model 3 gespot 'down under'
De Tesla Model 3 is al een aantal keren op de weg 'gespot' maar dat was tot nu toe steeds in de Verenigde Staten zelf en dan meestal ook nog rond het hoofdkwartier van Tesla in Palo Alto. Nu komt nieuwsmedium elektrek.co echter met foto's van een Model 3 aan de andere kant van de wereld, uit Nieuw-Zeeland.
Lees verder

1.000 banen nieuwe banen voor Amerikaanse BMW-fabriek
BMW gaat nog eens 600 miljoen dollar investeren in haar fabriek in het Amerikaanse Spartanburg.
Lees verder

GM handelt zaken rond contactsloten af
General Motors heeft met de indieners van claims rond het contactsloten-schandaal in 203 zaken afspraken gemaakt over de afhandeling.
Lees verder

Duitsland wil 12 miljoen diesels laten terugroepen
De Duitse regering wil de autofabrikanten verplichten rond de 12 miljoen personenauto's met een dieselmotor terug te roepen om sjoemelsoftware te updaten.
Lees verder