Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

donderdag 22 juni 2017

Autmobiel Management: Ford haalt Focus straks uit China

Ford haalt Focus straks uit China
Ford haalt de Focus voor de Amerikaanse en Europese markten vanaf 2019 uit China. De Focus wordt daar al gebouwd voor de Chinese markt maar die fabriek heeft capaciteit genoeg om dat model ook naar andere landen te exporteren. Dat betekent wel dat de plannen voor een nieuwe fabriek voor de Focus in Mexico niet doorgaan.
Lees verder

Duitsers sceptisch over autonome auto's
Hoewel sommigen er van uit gaan dat zelfrijdende auto's over een jaar of tien al een normale verschijning in het wegbeeld zullen zijn, blijken andere meer sceptisch over de opkomst van zelfrijd-technieken. Volgens deskundigen van Deutsche Bank wordt het wel 2040 voordat autonoom rijden gemeengoed wordt.
Lees verder

Hittegolf: oudere diesel niet welkom in Parijs
Een groot deel van de dieselauto's van voor 1 januari 2006 mogen voorlopig niet in het centrum van Parijs komen vanwege de luchtvervuiling door de hittegolf.
Lees verder

Audi Brussel gaat tweede elektrisch model bouwen
De Audi-fabrieken bij Brussel gaan ook een tweede elektrisch model bouwen. Bij Audi Brussel moet vanaf volgend jaar de e-tron Sportback SUV van de band rollen en daar komt in 2019 nog een tweede model bij. Daarmee is het voortbestaan en daarmee de werkgelegenheid van de Belgische vestiging verder gegarandeerd.
Lees verder

Volvo benoemt aparte directie voor Polestar
Volvo Cars onderstreept het zelfstandig maken van haar 'performance car' divisie Polestar met de benoeming van een aparte directie voor dat bedrijf. Polestar wordt voortaan geleid door Thomas Ingenlath, op dit moment senior vice-president design ofwel de ontwerpchef bij Volvo.
Lees verder

Revisiebranche goed voor half miljard jaaromzet
In 2016 bedroeg de totale omzet in Nederland uit het reviseren van auto-, scheeps- en tractormotoren, versnellingsbakken en andere technische componenten 501 miljoen euro, zo blijkt uit onderzoeksresultaten van Bovag en de Vereniging voor Importeurs van Verbrandingsmotoren (VIV). De revisiebedrijven verwachten volop te kunnen profiteren van de opkomst van de circulaire economie en zien in de elektrische auto zowel kansen als bedreigingen.
Lees verder

Tesla's Autopilot-chef Lattner al na half jaar weg
Chris Lattner is binnen een half jaar weer opgestapt als chef van het team dat de software voor de Autopilot verder ontwikkeld bij Tesla.
Lees verder