Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 19 juni 2017

Autmobiel Management: Noorwegen denkt over stoppen subsidie EV’s

Noorwegen denkt over stoppen subsidie EV's
Noorwegen is al enkele jaren de koploper wat betreft elektrische auto's in de wereld. Dat is niet alleen te danken aan de goede laad-infrastructuur en goedkopere stroom maar ook aan de lucratieve subsidies en vele andere overheidsmaatregelen om elektrisch rijden te stimuleren. Meer dan één op de drie nieuwe auto's in het Scandinavische land is elektrisch.
Lees verder

GM bouwt 130 zelfrijdende Chevrolet Bolt EV's
General Motors heeft 130 Chevrolet Bolt EV's gebouwd die zijn uitgerust met de nieuwste technologie voor autonoom rijden. De auto's worden toegevoegd aan de vloot van 50 Bolt EV's waarmee al proefprojecten voor autonoom rijden aan de gang zijn in San Francisco, Scottsdale, Arizona en Detroit.
Lees verder

Ongeval op werkvloer bijna altijd gevolg van menselijke fout
Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste pbm's, de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout.
Lees verder

Grootste autofabrikanten: Daimler in Top 10, PSA er uit
Daimler is er in geslaagd de top tien van grootste autofabrikanten ter wereld binnen te dringen. Dat gaat ten koste van PSA van Peugeot en Citroën dat uit de ranglijst is geduikeld.
Lees verder

Column Toralt Deinum: Opel vs Skoda
Voor zover ik uit een autonest kom, werd dat gevuld met modellen van Peugeot en Opel. Zelf ben ik opgegroeid op de achterbank van een Rekord. Daar heb ik niet alleen vanwege de skai- bekleding en de achterramen die slechts op tochtstand open konden matige herinneringen aan. Ik kan mij namelijk ook het zicht nog herinneren op de ruggen van mijn ouders, wijd en ongeïnteresseerd uit elkaar zittend, in afwachting van een verdere scheiding.
Lees verder

Automotive Ronald Morien bouwt voort op kernwaarden
Ronald Morien overleed op 16 mei 2016. De oprichter en naamgever van het gelijknamige bedrijf wilde dat zijn vertrouwelingen Marianne Tromp en Rudolf de Beer de dagelijkse leiding op zich zouden nemen. Aldus geschiedde. Een klein jaar later is het gemis nog groot, maar staat de onderneming tegelijkertijd stevig in haar schoenen. "Ronald was heel trouw richting zijn zakelijke relaties. Wat je geeft, krijg je terug, dat hebben we de afgelopen maanden telkens weer ervaren."
Lees verder

ALD Automotive haalt ruim 1,1 miljard op met beursgang
Het moederbedrijf van ALD Automotive, het Franse Société Générale, heeft 20 procent van de aandelen van de leasemaatschappij naar de Franse beurs gebracht. Het levert het bedrijf zo'n 1,15 miljard euro op.
Lees verder