Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

donderdag 15 juni 2017

Autmobiel Management: Onderzoek BinckBank: belegger stapt het liefst in Tesla

Onderzoek BinckBank: belegger stapt het liefst in Tesla
Tesla is voor het eerst het populairste automerk onder beleggende Nederlanders, waardoor niet langer de traditionele Duitse merken de ranglijst van auto-aandelen aanvoeren.
Lees verder

Jaarverslag Inspectie SZW: meer dodelijke ongevallen en uitbuiting werknemers
In 2016 kwamen 70 mensen door arbeidsongevallen om het leven. Ook zien de inspecteurs en rechercheurs dat er werknemers uitgebuit worden. Dit staat te lezen in het Jaarverslag 2016 van de Inspectie SZW.
Lees verder

Achtergrond: Strijkt Ghosn langs Amsterdamse achterdeur toch zo'n bonus op?
Carlos Ghosn moet het als topman van Renault, van de alliantie Renault-Nissan en momenteel ook van Mitsubishi, dit jaar toch met wat minder doen dan in vorige jaren. Vooral op aandrang van de Franse staat is Ghosn's totale beloningspakket, salaris plus bonussen dus, flink afgekapt. Maar het lijkt er sterk op dat de Renault-baas en zijn consorten een manier hebben gevonden om langs een Amsterdams achterdeurtje juist tientallen miljoenen extra op te strijken.
Lees verder

Bijna dubbel zoveel EV's verkocht in Duitsland
In Duitsland zijn in mei 3.846 nieuwe elektrische voertuigen verkocht. Dat is 178 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar terwijl de totale Duitse automarkt in mei een toename met 13 procent liet zien.
Lees verder

Column Ton Roks: Fijnstof
Steeds meer gemeenten roepen zichzelf uit tot milieuoase en stellen zones in waar je met bepaalde auto's niet mag komen. Dat die auto's van de nationale overheid goedkeuring hebben om aan het Nederlandse verkeer deel te nemen, lappen ze fijntjes aan hun zevenmijlslaarzen.
Lees verder

Ook Michelin in nieuwe mobiliteit
Bandenfabrikant Michelin heeft in de Verenigde Staten de leverancier van telematische diensten voor vlootbeheerders NexTraq overgenomen.
Lees verder

Halvefinalisten Autobedrijf van het Jaar 2017-2018 bekend
Tien Bovag-autobedrijven hebben op basis van consumentenstemmen via internet een plaats bemachtigd in de halve finale van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2017-2018, die jaarlijks wordt georganiseerd door Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.
Lees verder