Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 28 juni 2017

Autmobiel Management: Spanje geeft tot 5.500 subsidie voor EV

Spanje geeft tot 5.500 subsidie voor EV
De Spaanse regering heeft bijna 14,5 miljoen uitgetrokken om de verkoop van elektrische en andere alternatief-aangedreven auto's te stimuleren.
Lees verder

Leaserijder kiest weer met het hart
Voor 2017 zijn de bijtellingscategorieën 15 procent, 21 procent en 25 procent samengevoegd tot één categorie: 22 procent bijtelling. Doordat bijna alle auto's in deze nieuwe bijtellingscategorie vallen, is de keuze voor de leaserijder weer reuze. De Vereniging Zakelijke Rijders ziet dit terug in de verkoopaantallen van nieuwe leaseauto's. Die zijn voor de volumemerken nu veel gelijkmatiger.
Lees verder

Ford stapt in fietsdelen
Ford stapt onder de naam Ford GoBike nu ook in fietsdelen. Samen met Motivate, één van de grootste specialisten op het gebied van fietsdeel-technologie, zet Ford een groot project op in San Francisco Bay. Dat past in het streven van Ford om steden te verbeteren met beter toegankelijke, betaalbare en duurzame mobiliteitsdiensten.
Lees verder

Onafhankelijke werkplaats in 't gedrang
Onafhankelijke werkplaatsen krijgen het de komende tijd moeilijker. Dat komt omdat de werkplaats- en onderdelenactiviteiten bij de grote autofabrikanten een steeds belangrijker rol gaan spelen.
Lees verder

Toekomst van autodelen is elektrisch
In Amsterdam, Stuttgart en Madrid investeert autodeelplatform car2go al zes jaar in elektrisch rijden. Inmiddels is het aantal van 300 duizend leden bereikt met een volledig elektrische vloot en dat maakt car2go 's werelds grootste elektrische autodeeldienst. Uit recente data van het bedrijf blijkt dat een op de tien gereden kilometers groen is.
Lees verder

NOO 2017: Occasions nog sneller verkocht, EV's voorop
Occasions worden steeds sneller verkocht. In 2016 daalde de gemiddelde statijd bij autobedrijven van 74,4 naar 72,8 dagen; het kortste in tien jaar. Dit is één van de conclusies die is getrokken uit het nieuwe Nationaal Occasion Onderzoek.
Lees verder

Occasion van het jaar 2017: Suzuki Swift
Op woensdag 28 juni, tijdens het AM Driving Business Remarketing event in Maarssen, vond de tweede Occasion van het Jaar-verkiezing plaats. De Suzuki Swift kreeg de meeste punten van de vakjury. Belangrijke criteria waren onder meer marktaandeel, prijzen, marges en statijden.
Lees verder