Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

vrijdag 30 juni 2017

Autmobiel Management: Testen zelfrijdende auto op ring Antwerpen

Testen zelfrijdende auto op ring Antwerpen
De ringweg van Antwerpen tussen Borgerhout en Deurne en het verkeersknooppunt in de E313 (Antwerpen – Luik) bij Ranst worden een proefgebied voor zelfrijdende auto's. In 2019 moeten die weggedeelten zijn uitgerust met sensoren die informatie doorgeven aan autonome voertuigen.
Lees verder

Volvo stap verder naar autonoom rijden
Volvo Cars gaat verder samenwerken met Autoliv, de grootste leverancier van autoveiligheid onderdelen, en de specialist in kunstmatige intelligente NVIDIA bij de ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor zelfrijdende auto's. Volvo is nog steeds vast van plan in 2021 zogenaamde Level 4 autonome auto's te kunnen leveren.
Lees verder

Nissan compenseert salaris Ghosn
Wat Carlos Ghosn moest inleveren aan inkomsten als CEO van Renault wordt gecompenseerd door zijn andere werkgever Nissan.
Lees verder

Britse autoproductie iets lager
In de Britse autofabrieken zijn afgelopen maand bijna tien procent minder personenauto's van de band gerold dan een jaar eerder.
Lees verder

Takata: gecondoleerd maar geen excuus
Takata heeft gisteren de nabestaanden van 16 dodelijke slachtoffers en de tientallen gewonden van haar exploderende airbags gecondoleerd. De airbagfabrikant is echter niet zo ver gegaan om ook excuus aan te bieden.
Lees verder

Nederlandse dealerholdings versterken marktpositie
De grootste Nederlandse dealerholdings domineren de automarkt. De 50 allergrootste holdings namen vorig jaar ruim 59 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening, de Top-100 klom zelfs naar een marktaandeel van ruim 73 procent. De winsten van de topholdings namen over 2016 ook flink toe.
Lees verder

Nek-aan-nek race wie de grootste is
De vraag wie zichzelf de grootste autofabrikant ter wereld mag noemen, is steeds meer een nek-aan-nek race aan het worden.
Lees verder