Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 5 juni 2017

Autoweek: Aanklacht tegen Fiat Chrysler om sjoemelsoftware

Aanklacht tegen Fiat Chrysler om sjoemelsoftware
De Amerikaanse justitie heeft Fiat Chrysler Automobiles dinsdag officieel aangeklaagd, omdat de autobouwer sjoemelsoftware zou hebben geïnstalleerd in circa 104.000 dieselauto's om zo de uitstoot van de voertuigen te verbloemen.
Lees verder

Groen licht voor joint-venture Volkswagen en JAC
De Volkswagen Groep en de Chinese JAC Group hebben van de Chinese autoriteiten goedkeuring gekregen om samen een joint-venture te vormen.
Lees verder

BMW, Intel en Mobileye omarmen Delphi
BMW, Intel en Mobileye werken momenteel als het gaat om de ontwikkeling van autonome techniek. Nu wordt ook toeleverancier Delphi bij het proces betrokken.
Lees verder

Nieuwe Mercedes-Benz G-klasse gekiekt
Een volledig nieuwe G-klasse staat op de planning en het is die hoekige Mercedes-Benz die zich opnieuw omhult met een camouflagepak en de deur uit gaat.
Lees verder

Subaru BRZ STI gespot
Het heeft lang geduurd, maar het lijkt bijna zover te zijn: de Subaru BRZ STI maakt zijn opwachting. In de Verenigde Staten werd dit testexemplaar op de foto gezet.
Lees verder

Geely koopt belang in Proton en Lotus
Geely heeft bijna de helft van de aandelen van de Maleisische branchegenoot Proton gekocht. Daarbij hoort ook een belang in Lotus.
Lees verder

Dip in verkoop Europese bedrijfsauto's
De verkoop van bedrijfsauto's in de Europese Unie heeft vorige maand een dip laten zien. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA werden er 7,2 procent minder nieuwe bussen, bestelauto's en vrachtwagens op kenteken gezet dan in april vorig jaar.
Lees verder