Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zondag 11 juni 2017

Autoweek: Achtergrond: BMW-familie Quandt

Achtergrond: BMW-familie Quandt
De familie Quandt geldt als de rijkste van Duitsland, maar hult zich het liefst in stilzwijgen en anonimiteit. Daar hebben ze zo hun redenen toe, want hoewel BMW zijn voortbestaan na de jaren vijftig grotendeels aan de Quandts te danken heeft, is de familiegeschiedenis een aaneenschakeling van duistere geheimen over afpersing, gerommel met aandelen en dwangarbeid.
Lees verder

In het wild: Honda Logo (1999)
In 1996 vond Honda het tijd voor een Jazz-opvolger. Opmerkelijk was dat die een andere naam kreeg en een meer ingetogen ontwerp. Vandaag schittert deze kanariegele Honda Logo in de rubriek In het wild.
Lees verder

Richard Hammond crasht met Rimac
Richard Hammond is tijdens opnames voor The Grand Tour gecrasht met een Rimac Concept One. De voormalig Top Gear-presentator is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar.
Lees verder

Video: Wat weet zangeres Jennifer Ewbank over auto's? - Quiz
Zangeres Jennifer Ewbank houdt wel van een beetje snelheid, is niet snel bang achter het stuur, kent Max Verstappen en weet wat AMG betekent. Maar wat weet zij verder van auto's, de APK en de hoogste klasse van de autosport?
Lees verder

Minder bijzondere nummerplaten in Belgiƫ
Belgen vragen minder vaak een gepersonaliseerde nummerplaat aan bij de Dienst Inschrijvingen der Voertuigen (DIV). Sinds de prijs voor een nummerplaat met teksten als Guy01 of Animal is gestegen van duizend naar tweeduizend euro, daalde het aantal aanvragen van bijna zesduizend in 2015 naar bijna 1800 in 2016.
Lees verder

Neumann (Opel) treedt af
Opel-topman Karl-Thomas Neumann treedt na afronding van de verkoop van de Duitse autofabrikant aan PSA (Peugeot) terug.
Lees verder

Ruiten 23 auto's in Zaandam ingeslagen
Een onbekende heeft in Zaandam zondagochtend vroeg de ruiten van 23 auto's ingeslagen. Bij twee waren ook de spiegels vernield. De meeste voertuigen waren ook doorzocht. Het is nog niet bekend of er spullen zijn ontvreemd, aldus de politie.
Lees verder