Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 4 juni 2017

Autoweek: AutoWeek lezer spot-special!

AutoWeek lezer spot-special!
Eerder deze week deden we een oproep om tijdens de vakantie in het buitenland extra goed op te letten, omdat de nog niet onthulde, gecamoufleerde auto's je op sommige plekken om de oren vliegen. De oogst is meteen goed: we hebben nu al vier 'spots' verzameld!
Lees verder

Rij-impressie: Opel Ampera-e
Op het eerste gezicht heeft de Opel Ampera-e de beste papieren van alle compacte elektrische auto's van het moment. Nu we weten wat hij kost en hoe hij rijdt, kunnen we de balans opmaken. Hoe scoort Opels EV nu echt ten opzichte van z'n concurrenten?
Lees verder

In het wild: Geo Metro Convertible/Chevrolet Swift
AutoWeek-fotograaf Willem Verstraten mogen we verantwoordelijk houden voor het optreden van deze weinig spannende, maar daardoor misschien wel sympathie opwekkende... Geo Metro Convertible. Of is het een Chevrolet Swift?
Lees verder

Toyota stoot aandelen Tesla af
Toyota heeft de aandelen in Tesla verkocht. Het merk had een belang van drie procent in de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's ter waarde van 50 miljoen dollar (44 miljoen euro).
Lees verder

Video: Wat weet presentator Manuel Venderbos over auto's? - Quiz
Als presentator van het populair wetenschappelijke programma Galileo doet Manuel Venderbos kennis op van een heleboel zaken. Maar hoe ver reikt zijn kennis over auto's precies?
Lees verder

Audi: geen sjoemelsoftware maar mankement
Audi ontkent dat de uitstootwaarden van met dieselmotoren uitgeruste topmodellen van de autofabrikant moedwillig worden gemanipuleerd met software. De 'opvallende' meetwaarden zijn het resultaat van een technisch mankement, stelt de Volkswagendochter in een verklaring die zaterdag werd uitgebracht.
Lees verder

In gesprek met PAL-V-CEO Robert Dingemanse
De vliegende auto spreekt al tot de verbeelding zolang het persoonlijke vervoermiddel bestaat, maar tot nu toe bleef het bij een heleboel luchtfietserij van talloze ambitieuze ondernemers. Het Nederlandse PAL-V, wat staat voor 'Personal Air and Land Vehicle', zegt de zaken serieuzer aan te pakken. We praten met CEO Robert Dingemanse.
Lees verder