Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 5 juni 2017

Autoweek: Doorzoekingen bij Daimler in dieselonderzoek

Doorzoekingen bij Daimler in dieselonderzoek
De Duitse justitie heeft dinsdag invallen gedaan bij elf kantoren van autofabrikant Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. De doorzoekingen maken deel uit van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met de uitstootgegevens van dieselauto's.
Lees verder

Video: Citroën C3 - Welkom Duurtest
Bij de introductie maakte Citroën één ding duidelijk: de nieuwe C3 moet vooral comfortabel zijn. Dat maakt 'm op zich al afwijkend in het segment en het design sluit daar naadloos bij aan. De komende zes maanden proberen we uit hoe al die eigenwijsheid op lange termijn bevalt.
Lees verder

In het wild: Ford Thunderbird (1966)
Vandaag op de planken: een Ford Thunderbird van de vierde generatie, een model dat tussen 1964 en 1966 in de showrooms van Ford stond. We bedanken AutoWeek-lezer Jim Appelmelk natuurlijk hartelijk voor zijn inzending!
Lees verder

Video: Renault Captur - Rij-impressie
Renault heeft niets te klagen over de populariteit van de Captur. Toch komt ook die auto in aanmerking voor een facelift. Heel voorzichtig is het model bijgeschaafd. Het grootste nieuws is de komst van een luxueuze topversie: de Initiale Paris.
Lees verder

Aanklacht tegen Fiat om sjoemelsoftware
De Amerikaanse justitie heeft Fiat Chrysler dinsdag officieel aangeklaagd, omdat de autobouwer sjoemelsoftware zou hebben geïnstalleerd in circa 104.000 dieselwagens om zo de uitstoot van de voertuigen te verbloemen. Fiat bestudeert de aanklacht nog, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben. Het autobedrijf wil zich krachtig gaan verdedigen.
Lees verder

Volkswagen pakt uit aan de Wörthersee
Morgen gaat het GTI Treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee van start. Geheel volgens traditie neemt Volkswagen één of meerdere bijzondere spierbundels mee. Dit jaar zijn dat de GTI First Decade Concept en de GTE impulsE Estate Concept.
Lees verder

Opnieuw gesnapt: Hyundai Veloster
Goed nieuws voor wie fan was en is van het excentrieke karakter van de Veloster: ook de tweede generatie lijkt de bijzondere deurindeling te krijgen. Onze spionagefotograaf liep wederom een ingepakt exemplaar tegen het lijf!
Lees verder