Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 9 juni 2017

Autoweek: EU wil helft minder zwaargewonden in verkeer

EU wil helft minder zwaargewonden in verkeer
Het aantal mensen dat zwaargewond raakt door verkeersongelukken in de Europese Unie moet in 2030 zijn gehalveerd vergeleken met 2020. Die doelstelling stelden de 28 EU-transportministers zich donderdag in Luxemburg. Het zijn er nu jaarlijks zo'n 135.000. Vooral voor fietsers en voetgangers moet meer aandacht komen.
Lees verder

Beitske Visser gaat voor BMW racen
Beitske Visser krijgt opnieuw een kans in de top van de autosportwereld. De 22-jarige coureur uit Dronten is donderdag opgenomen in het juniorenprogramma van BMW. Visser behoorde in 2013 korte tijd tot het opleidingsteam van Red Bull, maar ze moest die al snel weer verlaten vanwege tegenvallende resultaten.
Lees verder

Tuktuk met slakkengangetje over A7
De politie heeft een 47-jarige Amsterdammer van de weg gehaald die met een slakkengangetje in een tuktuk over de A7 reed. Volgens de politie reed hij 40 kilometer per uur op de snelweg.
Lees verder

Subaru presenteert BRZ tS en WRX STI Type RA
Een ruime week geleden maakte Subaru middels een foto van een BRZ met achterspoiler kenbaar dat het iets bijzonders in het vat had zitten. Autoland hoopt al jaren op een volwaardige STI, maar opnieuw blijkt de coupé geen Subaru Tecnica International-behandeling te krijgen.
Lees verder

Citroën C3 Aircross duikt op als miniatuur
Zeer spoedig trekt Citroën het doek van de opvolger van de C3 Picasso. Voor de tweede keer is de auto op internet beland, vandaag als miniatuur.
Lees verder

Niveau 4 moet mogelijk zijn in 2025
Afgaande op alle persberichten en toespraken gaat de komende acht jaar een hoop veranderen op de weg. Inmiddels laat ook Honda van zich horen: in 2025 wil het merk autonoom rijden op niveau 4 beschikbaar maken.
Lees verder

Ook Audi A5 Cabriolet krijgt Abt-kuur
Eerder stuurden de Volkswagen- en Audi-adepten van Abt al de A5 Coupé naar de sportschool en vandaag is de A5 Cabriolet aan de puurt om een krachtinjectie te krijgen.
Lees verder