Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

vrijdag 9 juni 2017

Autoweek: Facelift Friday: Mercedes-Benz CL-klasse (C216)

Facelift Friday: Mercedes-Benz CL-klasse (C216)
Ook auto's uit de topklasse hebben soms een update nodig. Vandaag is het aan de Mercedes-Benz CL van generatie C216 om dat te bewijzen.
Lees verder

Video: Volkswagen Arteon - Rij-impressie
Ooit begon het als Volkswagen Passat CC, toen verviel de naam Passat en nu, bij de tweede generatie, is ook CC verdwenen, om plaats te maken voor het mooiere Arteon. Maar is een chique naam voldoende om deze auto los te weken van de Passat? We rijden onze eerste kilometers met de auto die het gat tussen de Passat en de Phaeton moet dichten. De volledige rij-impressie van de Volkswagen Arteon staat in AutoWeek 24, die woensdag 14 juni verschijnt.
Lees verder

Wel en wee: Toyota C-HR
Met de lancering van de C-HR injecteerde Toyota zich met een verjongingskuur die het merk absoluut geen windeieren heeft gelegd. Wij vroegen Toyota naar het wel en wee van de cross-over die in no-time een deel van het Nederlandse straatbeeld heeft geclaimd.
Lees verder

Video: Suzuki Swift vs. Toyota Yaris - Dubbeltest
Aangezien Toyota en Suzuki uit hetzelfde land komen, zou je bijna verwchten dat als ze allebei een kleine hatchback ontwikkelen, dat deze wel op elkaar lijken. Dat blijkt niet het geval. Waar Suzuki met de Swift duidelijk voor de emotionele benadering gaat, blinkt de Yaris van Toyota juist uit in rationaliteit. Welke moet je hebben?
Lees verder

Kia Picanto 1.0 CVVT First Edition
Sinds de introductie van de vorige generatie Kia Picanto heeft de concurrentie in de 'instapklasse' een stevige kluif aan de Koreaan. Met de komst van een compleet nieuwe generatie rijst de vraag of de Picanto zijn leiderspositie weet vast te houden.
Lees verder

In het wild: Mercedes-Benz 450 SLC (1976)
Men zegt wel eens 'oude bomen moet men niet verplanten', maar deze Mercedes 450 SLC heeft na 41 jaar de Verenigde Staten verruild voor Nederland. Gelukkig maar, want dat maakt de wegen hier weer een stukje mooier!
Lees verder

Rij-impressie: Mercedes-AMG GLC 43
Nog voordat modellen als de Audi Q3 RS en BMW X6M het levenslicht zagen, maakte Mercedes al AMG-modellen van zijn SUV's. Toch is met deze GLC 43 iets bijzonders aan de hand.
Lees verder