Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 2 juni 2017

Autoweek: 'Innocenti wordt nieuw leven ingeblazen'

'Innocenti wordt nieuw leven ingeblazen'
Het ter ziele gegane Italiaanse merk Innocenti zou nieuw leven ingeblazen worden. Dat blijkt uit berichtgeving van Italiaanse media, waaronder Autodato. Eén van de investerende partijen is een Nederlands bedrijf.
Lees verder

In het wild: Peugeot 504 Cabriolet (1973)
AutoWeek-lezer Michael Holleman fleurde onze mailbox op door deze Peugeot 504 Cabriolet naar ons te sturen.
Lees verder

INNOVATIE: Variatie op een thema
Op de autosalon in Parijs presenteerde Infiniti vorig jaar een nieuwe motortechniek, in de wereld van techneuten zelfs een behoorlijk revolutionaire. De Japanners spreken van een VC-Turbo-motor, waarbij VC staat voor Variable Compression, oftewel een variabele compressieverhouding.
Lees verder

In beeld: Renault Mégane RS
Met grote spanning wacht autoland op de onthulling van de nieuwe Mégane RS. Renault laat de auto nu opnieuw zien en geeft tevens de introductiedatum weg.
Lees verder

Elektrische cross-over voor Nissan in de maak
Denken we aan volledig elektrisch aangedreven auto's, dan is de Nissan Leaf nooit ver van onze gedachten verwijderd. Op termijn voegt Nissan een volledig elektrische cross-over aan zijn gamma toe.
Lees verder

Nieuwe Audi A7 Sportback komt nog dit jaar
Nemen we het Audi-gamma onder de loep, dan komen we daar een aantal oudgedienden tegen. Zowel de A6, A7 als de A8 zijn planningstechnisch aan vervanging toe en inmiddels is bekend dat ook de nieuwe A7 Sportback nog dit jaar wordt gepresenteerd.
Lees verder

Meer stekkerauto's dan ooit op Nederlandse bodem
Het aantal auto's met een stekker op Nederlandse bodem is behoorlijk gestegen. Begin dit jaar stond de teller op 109.400 plug-in hybrides en EV's, een stijging van 27 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Lees verder