Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

vrijdag 23 juni 2017

Autoweek: Snelheidsgrens Bugatti Chiron nog niet in zicht

Snelheidsgrens Bugatti Chiron nog niet in zicht
Eerder deze week gaf het Amerikaanse Hennessey aan dat er wordt gewerkt aan de Venom F5. Die zou de topsnelheid van de Bugatti Chiron overtreffen, maar de Chiron lijkt nog wel wat snelheid over te hebben.
Lees verder

Wereldrecord: 1.495 Fiats 500 geleverd in 48 uur
Fiat heeft een officieel wereldrecord in handen. Binnen 48 uur leverden de Italianen 1.495 Fiats 500! Het Italiaanse supermarktketen Esselunga organiseerde een wedstrijd, waarbij men een 500 kon winnen.
Lees verder

Kia wint opnieuw kwaliteitsonderzoek J.D. Power
Ieder jaar onderzoekt het Amerikaanse J.D. Power de kwaliteit van nieuwe auto's in de eerste 90 dagen. Titelverdediger Kia weet ook dit jaar de minste problemen te vertonen.
Lees verder

Video: Joep Legt Uit - Multiriem
De ronddraaiende beweging van de motor kan gebruikt worden om allerlei randapparatuur aan te drijven. Airco bijvoorbeeld, of stuurbekrachtiging. Om ervoor te zorgen dat dat lukt, is er een multiriem. In deze aflevering van Joep Legt Uit laat Joep je zien hoe je die vervangt, hoe je weet of dat nodig is en of je het zelf kunt.
Lees verder

Lamborghini open voor nieuwe Miura
Lamborghini's CEO heeft een boekje opengedaan over de toekomst van het merk. Daarin ziet hij in ieder geval de komst van een vierdeurs coupé en zelfs een retro-Miura sluit hij niet uit.
Lees verder

Video: Rij-impressie - Peugeot 308 Facelift
In 2015 was de Peugeot 308 met bijna 30.000 verkochte exemplaren mateloos populair in Nederland, zij het met dank aan de lage bijtelling van toen. Nu de auto dat voordeel niet meer heeft, moet hij kopers en leaserijders op een andere manier overtuigen. In Zuid-Duitsland zoeken we uit of de veranderingen die de facelift met zich meebrengt daarvoor grondig genoeg zijn.
Lees verder

Nissan Leaf krijgt ProPilot-techniek
Nissan sluit de week af met een glimp van de digitale klokkenwinkel van de nieuwe generatie Leaf. Het merk maakt tevens bekend dat de elektrische Japanner over ProPilot-techniek komt te beschikken.
Lees verder