Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 12 juni 2017

Autoweek: Topblok levert voortaan 290 pk

Topblok levert voortaan 290 pk
Land Rover kondigt een aantal nieuwe benzine- en dieselmotoren aan voor de Discovery Sport en de Range Rover Evoque. Deze kakelverse Ingenium-krachtbronnen zijn voorzien van variabele bediening van de inlaatkleppen en zouden schoner en krachtiger zijn dan hun voorgangers.
Lees verder

Citroën C5 Aircross eind 2018 naar Europa
Met de C5 Aircross liet Citroën zien hoe zijn nieuwe huisstijl er op een groter model uit gaat zien. Wie wel gecharmeerd is van de Franse nieuwkomer, moet echter even geduld hebben.
Lees verder

Citroën lanceert C3 Aircross
Het is gedaan met de in 2008 gepresenteerde Citroën C3 Picasso en het is deze C3 Aircross die als opvolger gaat fungeren. Net als we bij de aan deze auto gerelateerde Opel Crossland X zagen is ook de C3 Aircross meer een cross-over dan het model dat hij opvolgt.
Lees verder

Facelift op komst voor Citroën C4 Cactus
Zojuist maakte de wereld kennis met de gloednieuwe Citroën C3 Aircross. Om een groter onderscheid aan te brengen tussen die nieuwkomer en de C4 Cactus, krijgt die laatste spoedig een facelift.
Lees verder

Video: Citroën Saxo 1.6i VTR – 1997 – 658.982 km – Klokje Rond
Dus je dacht dat gatenkaas een typisch Nederlands fenomeen was? De Fransen kunnen er ook wat van. Dat bewijst deze Citroën Saxo, die na een indrukwekkende carrière nu toch echt het einde ziet naderen. Zo veel roest, zagen we zelden.
Lees verder

Video: Skoda Octavia RS 245 - Rij-impressie
Zowel optisch als technisch heeft Skoda de Octavia RS onder handen genomen: meer pk's, sneller van nul naar honderd en strakker de bocht om. Kun je hiermee nog wel met de hele familie fatsoenlijk op pad? De volledige rij-impressie van de Skoda Octavia RS staat in AutoWeek 24, die woensdag 14 juni verschijnt.
Lees verder

Abarth viert feest met 695 Rivale
Vorig jaar trok Fiat de 500 Riva uit de hoge hoed, een luxueus aangeklede 500 met een knipoog naar de iconische boten van fabrikant Riva. Vandaag krijgt ook de Abarth 695 een soortgelijke behandeling.
Lees verder