Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 17 juni 2017

Autoweek: Video: De 7 tofste Type-R's van Honda

Video: De 7 tofste Type-R's van Honda
Deze week reden we voor het eerst met de nieuwe Honda Civic Type-R. Die auto markeert bovendien het 25-jarig bestaan van Honda hete submerk. Reden genoeg voor ons De 7 tofste Type-R's tot nu toe op een rij te zetten. Heb je de Rij-impressie met de Civic Type-R gemist? Hier kijk je hem op je gemak terug.
Lees verder

Rij-impressie: Audi RS3
De gefacelifte Audi RS 3 is niet langer alleen maar leverbaar als vijfdeurs Sportback, je kunt hem nu ook bestellen als vierdeurs Limousine. Met zijn 400 pk is het een sportwagen in maatpak. In de woestijn van Oman kijken we of hij net zo veel rijplezier biedt als zijn uiterlijk belooft.
Lees verder

INNOVATIE: De opkomst van slimme fabrieken
De lopende band heeft de auto-industrie veel gebracht, maar door almaar toenemende uitrustingsvarianten komt de grens van de mogelijkheden in zicht.
Lees verder

Video: Jaguar I-Pace Concept - Special
Volgend jaar begint het elektrisch offensief van Jaguar met de i-Pace, een SUV die onder de F-Pace komt te zitten. De Concept is bezig aan een wereldtournee en deed afgelopen week Nederland aan. Wij waren er bij en spraken met de mensen achter het project. Het uitgebreide verhaal over de Jaguar i-Pace staat in AutoWeek 25, die woensdag 21 juni verschijnt.
Lees verder

Defensie onderzoekt klacht over minister Kamp
Het ministerie van Defensie onderzoekt een klacht van twee ex-medewerkers over minister Henk Kamp (Economische Zaken) toen die nog minister van Defensie was. De ontslagen medewerkers stellen dat Kamp destijds giften heeft aangenomen van auto-importeur Pon en dat hij heeft geaccepteerd dat het bedrijf hem voorrang heeft verleend.
Lees verder

Wereldreis met Subaru
De zeventien jaar oude Subaru Forester van Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet is na 500.000 kilometer toe aan zijn pensioen. Zijn oude dag mag hun Subaru slijten bij de fabriek in de buurt van Tokio. Daar brengen Dirk Jan en Hester hem hoogstpersoonlijk naar toe. Vandaag zijn ze vertrokken.
Lees verder

Video: Renault Koleos - Rij-impressie
In veel andere delen van de wereld rijdt de Renault Koleos al bijna een jaar rond, maar nu is Europa eindelijk aan de beurt. Kan de auto die vieze smaak van zijn matige voorganger wegspoelen?
Lees verder