Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zaterdag 10 juni 2017

Autoweek: Video: LiveDrive #21 - Aud S5 Sportback

Video: LiveDrive #21 - Aud S5 Sportback
Deze week nemen Nic en Marco de week met je door in de nieuwe AutoWeek LiveDrive vanuit een Audi S5 Sportback. Daarbij gaat het over de invloed van flitsen op de verkeersveiligheid, het verlies van de veerbollen van Citroën en waarom er nou nog steeds geen Subaru BRZ STi is.
Lees verder

Video: De 7 meesterwerken van Tom Tjaarda
Op 1 juni 2017 overleed de befaamde auto-ontwerper Tom Tjaarda. Als zoon van een Nederlandse immigrant groeide hij op in Detroit, waarna hij bij diverse designhuizen talloze onvergetelijke modellen tekende. In deze speciale aflevering van De 7 eren we Tjaarda met een overzicht van zijn meest memorabele meesterwerken.
Lees verder

Blik to the future: Alfa Romeo 'Giuliona'
Alfa Romeo brengt tussen 2018 en 2020 vier nieuwe modellen op de markt. Een sedan boven de Giulia lijkt daar deel van uit te maken. Tijd om een blik te werpen op de 166-opvolger zoals hij zou kunnen worden!
Lees verder

Rij-impressie: Opel Crossland X
Inmiddels heeft PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Opel helemaal overgenomen. De Crossland X stamt nog uit de tijd dat Opel alleen samenwerkte met de Fransen. Toch is dit de eerste Opel met Franse invloeden. Cruciale vraag: hoe werkt dat in de praktijk?
Lees verder

Elektrische fietser laat auto staan
Ruim 40 procent van de eigenaren van een elektrische fiets laat de auto veel vaker staan. De elektrische (bak-)fiets is de afgelopen paar jaar ondanks de hoge kosten bezig aan een enorme opmars. Senioren omarmden het vervoermiddel al. Recente cijfers laten zien dat een snelgroeiende groep tot vijftig jaar ook zo'n fiets aanschaft voor woon-werkverkeer en schoolritjes, zegt Lucas Harms van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), onderdeel van het ministerie van Infrastructuur.
Lees verder

Korting koningshuis bij Pon
Importeur Pon leverde in het verleden auto's met speciale korting aan leden van het koningshuis, meldt NRC vandaag. Naast BN-ers en topsporters genoten ook royals 'aangepaste tarieven', aldus de krant.
Lees verder

Weblog: 'Ik heb niks met auto's'
Als mensen mij vragen wanneer mijn liefde voor auto's is ontstaan, is het lastig om een daar één specifiek moment voor aan te wijzen. Het is denk ik een combinatie van factoren. Toen mijn ouders op zoek gingen naar een klassieker, ging ik af en toe met mijn vader mee op 'autojacht'. Ik herinner me nog dat we op een zeker moment voor een proefrit met een Mercedes-Benz W114 op pad waren. Ik herinner me dat typische oude-autogeurtje nog. Het meerijden in die auto was sowieso een totaal andere ...
Lees verder