Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 19 juni 2017

Autoweek: Video: Wat weet columnist Jan Heemskerk over auto's? - Quiz

Video: Wat weet columnist Jan Heemskerk over auto's? - Quiz
Als voormalig hoofdredacteur van Playboy zou je verwachten dat Jan Heemskerk natuurlijk alles weet over auto's. Maar klopt dat eigenlijk wel? Wij ondervroegen de columnist.
Lees verder

Rij-impressie: Ford GT
Op de autobeurs van Detroit blies Ford begin 2015 iedereen omver met een splinternieuwe GT, een auto die niemand zag aankomen en die we nu, twee├źneenhalf jaar later, ook weer bijna waren vergeten. Totdat de uitnodiging in de bus viel om er mee te mogen rijden. De testrit die volgde, zullen we in ieder geval nooit meer vergeten!
Lees verder

Afgestoft: retro-design
...en soms werkt het niet. Met retrodesign, zoals dat vanaf eind jaren 90 door verschillende fabrikanten werd toegepast, is het kennelijk 'erop of eronder'. We grijpen terug op de meest markante voorbeelden!
Lees verder

'Duizenden banen erbij bij Jaguar Land Rover'
Jaguar Land Rover heeft komend jaar in eigen land plaats voor zo'n 5000 nieuwe technici. De uitbreidingsplannen van het Britse dochterbedrijf van het Indiase Tata Motors worden komende week wereldkundig gemaakt, aldus The Sunday Telegraph.
Lees verder

Ho-Pin Tung tweede achter Porsche in Le Mans
Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Porsche zondag de 24 Uur van Le Mans gewonnen. De bolide van het Duitse fabrieksteam met startnummer 2, bestuurd door Timo Bernhard, Earl Bamber en Brendon Hartley, kwam ruim een uur voor de finish aan kop te liggen en reed vervolgens zonder problemen naar de winst op het beroemde Circuit de la Sarthe van 13,6 kilometer lang. De Porsche legde 367 rondes af.
Lees verder

Video: Onthulling Volkswagen Polo
De Volkswagen Polo bestaat in z'n huidige vorm al sinds 2009. Hoog tijd dus voor een opvolger. In Berlijn maken we kennis met generatie zes.
Lees verder

Vier miljoenste Skoda Fabia geproduceerd
Skoda heeft naar eigen zeggen een wel heel opmerkelijke prestatie geleverd. Het van origine Tsjechische merk laat weten dat het de vier miljoenste Fabia ooit heeft gebouwd. Het feestelijke exemplaar is gelijktijdig de 500.000ste Fabia van de huidige generatie.
Lees verder