Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 30 juni 2017

Autoweek: Wegdek van zonnepanelen in Utrecht

Wegdek van zonnepanelen in Utrecht
Op een stukje provinciale weg bij Kockengen (Utrecht) rijdt het verkeer vanaf dit najaar over een wegdek van zonnepanelen.
Lees verder

Video: Raad het Wrak - Aflevering 6
Het is weer tijd om een wrak te raden! Weet jij in 30 seconden zoveel mogelijk details te verzamelen van het merk en type auto dat Roland in deze aflevering door de crusher haalt? Zet je antwoord zo gedetailleerd mogelijk in de comments, en wie weet win je een cadeaubon ter waarde van 50 euro te besteden bij 123Autoparts.nl. De winnaar krijgt automatisch bericht van de redactie.
Lees verder

In het Wild: Peugeot 403 Familiale (1960)
Dankzij AutoWeek-lezer Robert Kroese hebben we vandaag een Peugeot 403 Familiale op de planken staan, een exemplaar dat door de roestduivel is geraakt, maar zijn charme daardoor zeker niet is verloren.
Lees verder

Toyota C-HR Hybrid
Met de C-HR heeft Toyota niet alleen een onderscheidende cross-over, maar ook een populaire. Driekwart van de kopers kiest voor de Hybrid.
Lees verder

Video: Renault Scenic ontmoet Renault Project 900 - Duurtest Update
Eén van de eerste trips met onze nieuwe Renault Scénic duurtestauto, gaat naar Renault Classic. Daar maken we kennis met de Project 900, een concept car uit 1959, waarmee Renault de allereerste stap zette op het gebied van ruimteauto's. Scénic ontmoet zijn opa. Als je er zelf nieuwsgierig naar bent, bezoek dan vooral komend weekeinde het Concours d'Elegance Paleis 't Loo. Want daar is deze Project 900 te bewonderen. En je moet 'm gezien hebben, om het werkelijk te geloven.
Lees verder

Video: Eerste kennismaking Opel Grandland X
De Opel Grandland X beleeft komend najaar zijn publieksdebuut op de IAA in Frankfurt. Enkele voorserie-exemplaren toeren nu al de wereld over en doen daarbij ook ons land aan. We bekijken de Qashqai-concurrent van Opel vanbuiten én vanbinnen en spreken met de ontwerper, Uwe Müller.
Lees verder

Ford Mustang Ecoboost nu ook met 'Line-Lock'
Op de topversie van de Mustang, de GT, leverde Ford sinds de lancering van de huidige generatie een systeem dat het mogelijk maakt om de voorwielen te blokkeren. Binnenkort is 'Line-Lock' ook verkrijgbaar op de Ecoboost-variant.
Lees verder