Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 6 juni 2017

Autozine: Audi ontvouwt toekomstplannen

Audi ontvouwt toekomstplannen
Audi ziet naar eigen zeggen de toekomst met vertrouwen tegemoet en gaat door met zijn strategische transformatie. Op de algemene vergadering in Neckarsulm heeft de Raad van Bestuur de toekomstplannen voor zijn modellen, technologieen en bedrijfsvoering aan de aandeelhouders uiteengezet.
Lees verder

SAME bouwt 5-miljoenste motor
De Chinese joint venture van Mitsubishi Motors Corporation (MMC), Shenyang Aerospace Mitsubishi Motors Engine Manufacturing Co., Ltd. (SAME), heeft de vijf miljoenste motor gefabriceerd. Daarmee is SAME een van de toonaangevendste motorenfabrieken in China. De cumulatieve productie bedroeg in 2014 nog drie miljoen motoren en in 2016 vier miljoen.
Lees verder

Japan bouwt waterstoftankstations
Toyota heeft samen met tien andere toonaangevende Japanse technologiebedrijven een overeenkomst bereikt voor het opzetten van een grootschalig landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations in Japan. Het doel van de overeenkomst is om de uitrol van waterstoftechnologie in Japan te versnellen. De samenwerking is een voorbeeld voor de rest van de wereld.
Lees verder

Autotest: Fiat Tipo
Het is een groot succes in Italiƫ. De nieuwe Tipo is nog maar net op de markt en staat nu al hoog in de verkoopstatistieken. Het succes is zelfs zo groot, dat de fabriek moeite heeft om aan de vraag te voldoen. Na lang wachten is de Tipo nu eindelijk ook in Nederland. Zal de auto hier net zo'n succes worden als in het vaderland?
Lees verder

Nieuwe Mercedes S-Klasse nu bestelbaar
De Mercedes-Benz S-Klasse is verregaand vernieuwd voor modeljaar 2017. Het model uit Affalterbach heeft bovendien een nieuwe motor, nieuwe transmissie, nieuwe vierwielaandrijving en een nieuw exterieur- en interieurdesign gekregen. Daarnaast heeft Mercedes-AMG de rijdynamiek en de visuele verschijning aangescherpt. De eerste uitvoeringen van de nieuwe S-Klasse hebben 4MATIC vierwielaandrijving en zijn per direct te bestellen. Consumentenprijzen van de nieuwe S-Klasse inclusief afleverkosten beginnen bij 114.793 euro, de eerste modellen arriveren in juli bij de dealers.
Lees verder

VW toont elektrische GTI
Dertien leerlingen van de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg ontwikkelden deze tiende showcar, First Decade, in minder dan negen maanden tijd. Het is de meest sterke en technologisch geavanceerde Golf GTI showcar van de afgelopen 10 jaar. Het meest bijzondere aan de Golf GTI First Decade zit onderhuids. Daar wordt een 300 kW/410 pkbenzinemotor die de voorwielen aandrijft, gecombineerd met een 48 Volt sterke elektromotor die maximaal 12 kW op de achterwielen overbrengt. De twee aandrijfsystemen zijn afzonderlijk te gebruiken, maar werken ook samen als dat nodig is. De auto is conventioneel te rijden met de voorwielaandrijving,
Lees verder

car2go krijgt app
In Nederland introduceert car2go, marktleider op het gebied van autodelen, een snellere en gemakkelijkere manier voor het openen van een car2go-auto middels een app. Na succesvolle implementaties in 23 wereldwijde car2go-steden, worden nu ook Amsterdam, Madrid en Stuttgart - de drie volledig elektrische car2go-locaties - voorzien van deze in-house ontwikkelde technologie die het verhuurproces aanzienlijk vereenvoudigt.
Lees verder