Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 4 juni 2017

Autozine: Paus neemt Opel Ampera-e in ontvangst

Paus neemt Opel Ampera-e in ontvangst
Opel levert een bijdrage aan de ambitie van het Vaticaan om Vaticaanstad het eerste CO2-emissievrije land ter wereld te maken. Gebruik van groene energie en elektromobiliteit staan al hoog op de agenda, maar nu krijgt die missie een extra impuls. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, heeft Paus Franciscus de sleutels van de nieuwe Opel Ampera-e overhandigd.
Lees verder

Ford brengt optiepakket Focus RS uit
Ford heeft vandaag een optiepakket gepresenteerd voor de Focus RS. Dit pakket bevat onder meer een mechanisch differentieel met beperkte slip (LSD: limited-slip differential) dat de sportieve bestuurder meer grip biedt. Verder bevat het optiepakket een unieke styling, waaronder de voor de Focus RS kenmerkende carrosseriekleur Nitrous Blue met opvallende zwarte exterieurdetails en tweekleurige stoelen.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Nissan Micra
De nieuwe Nissan Micra heeft een goede score behaald bij de Euro NCAP botsproeven. De basisversie kreeg vier sterren toegekend voor veiligheid, terwijl de Micra met het Safety Pack de maximale score van vijf sterren behaalde. De compacte Nissan werd getest volgens de nieuwste procedure, waarbij het mogelijk is om twee versies van een model afzonderlijk van elkaar te beoordelen.
Lees verder

Lexus maakt prijzen LC bekend
Lexus maakt de prijzen bekend van de nieuwe LC 500h en LC 500. Die beginnen bij 116.495 euro voor de LC 500h met Lexus' nieuwe Multi Stage Hybrid systeem. De LC 500 met atmosferische V8-benzinemotor is leverbaar vanaf 166.630 euro. Beide coupes zijn vanaf augustus 2017 bij de Lexus dealer te bewonderen.
Lees verder

BMW onthult nieuwe 8-Serie
Op het Concorso d'Eleganza Villa dEste schitterde de BMW Concept 8 Serie. De designstudie van BMW beeldt de essentie van een moderne BMW Coupe uit en geeft een visueel voorproefje van de nieuwe BMW 8-Serie Coupe. De marktintroductie daarvan staat gepland voor 2018, als onderdeel van een van de grootste modeloffensieven in de historie van het merk.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Kodiaq
De Skoda KODIAQ heeft van de European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) de maximale veiligheidsscore van vijf sterren gekregen. Euro NCAP heeft de SKODA KODIAQ een score van 92 procent gegeven voor de crashtest voor inzittendenveiligheid van volwassenen. De Tsjechische SUV kreeg de maximale punten voor de veiligheid van bestuurder en passagiers bij een zijimpact en kreeg ook waardering voor de bescherming van de kwetsbare wervelkolom van inzittenden bij een klap van achteren.
Lees verder

Hybride zonder meerprijs bij Toyota
Toyota maakt hybride rijden tijdelijk extra aantrekkelijk met Toyota Free Hybrid. Wie een nieuwe Toyota met benzinemotor aanschaft, kan zonder bijbetaling tijdelijk kiezen voor de extra zuinige hybrideversie van hetzelfde model. Afhankelijk van de route kan een nieuwe Toyota Hybrid tot 50 procent van de tijd elektrisch rijden, zonder schadelijke uitstoot.
Lees verder