Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

vrijdag 16 juni 2017

Autozine: Skoda introduceert Octavia RS245

Skoda introduceert Octavia RS245
Skoda introduceert de OCTAVIA RS 245. Het nieuwe topmodel binnen de OCTAVIA-serie wordt leverbaar als hatchback en Combi. De 2.0-liter TSI-motor levert 180 kW/245 pk, 11 kW/15 pk meer dan de vorige generatie. De RS 245 Business accelereert in 6,6 seconden van 0-100 km/u (Combi: 6,7 sec.), zijn top is begrensd op 250 km/u. Nieuwe koplampunits herbergen standaard full-LED technologie en AFS adaptieve verlichting voor meer veiligheid.
Lees verder

Rolls-Royce opent show over Phantom
Rolls-Royce opent eind juli in Mayfair, Londen, de tentoonstelling The Great Eight Phantoms, een expositie van de meest bijzondere Phantoms uit de laatste 92 jaar. De tentoonstelling is tevens de plaats waar de geheel nieuwe, achtste generatie Rolls-Royce Phantom zal worden getoond. In aanloop naar de opening maakt Rolls-Royce bekend welke autos er van over de hele wereld naar Londen komen om te worden tentoongesteld.
Lees verder

Subaru Forester rijdt van NL naar Tokio
Met een 17 jaar oude Subaru Forester van Nederland naar Japan. Documentairemaker en schrijver Dirk Jan Roeleven vertrekt eind juni voor deze autorit met een 17 jaar en 500.000 km oude Subaru Forester. Einddoel is de Subaru-fabriek bij Tokio, waar de Forester ooit werd gebouwd. De reis zal zo'n zes maanden en 22.000 kilometer duren.
Lees verder

Lexus CT 200h vernieuwd voor 2017
De Lexus CT 200h gaat een nieuwe levensfase in. Na een eerdere facelift in 2013, ondergaat het model nu een tweede verjongingskuur voor modeljaar 2017. De CT 200h voor 2017 is herkenbaar aan een krachtiger en sportiever exterieurdesign. Ook het interieur is aangepast met zacht aanvoelende materialen en nieuwe kleurthema's. De vernieuwde Lexus CT 200h is naar verwachting vanaf oktober leverbaar in Nederland.
Lees verder

Autotest: Citroen SpaceTourer
Soms is zelfs de grootse gezinsauto niet groot genoeg. Dan is een busje een oplossing. Zo is de Citroën Jumpy nu ook verkrijgbaar in een speciale uitvoering met acht zitplaatsen plus ruimte voor bagage. Is de Citroën SpaceTourer daarmee een veredelde bedrijfswagen of een volwaardige gezinsauto?
Lees verder

Seat in 2025 vijftig procent duurzamer
SEAT wil zijn impact op het milieu halveren. De fabrieken van het merk uit Barcelona mogen in 2025 nog maar de helft verbruiken en uitstoten van wat ze in 2010 deden. In het realiseren van die doelstelling ligt SEAT flink voor op schema, want eind 2016 lagen het water- en energieverbruik, de uitstoot van CO2 en de hoeveelheid afval en chemisch afval reeds 33 procent lager. Daarmee heeft SEAT zijn doel voor 2018 (een reductie van 25 procent) ruim twee jaar eerder verwezenlijkt.
Lees verder

Audi introduceert R8 Spyder V10 plus
Audi introduceert met de R8 Spyder V10 plus de allersnelste open versie tot nu toe in de geschiedenis van het merk. De roadster is onderhuids vergelijkbaar met de coupeversie van de R8 V10 plus die Audi Sport GmbH in het programma heeft. Audi's nieuwste sportwagen is vanaf juli te bestellen en arriveert in september in Nederland.
Lees verder