Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 8 juni 2017

Autozine: VW Amarok nu ook met 120 kW motor

VW Amarok nu ook met 120 kW motor
Met de voorverkoopstart van de 120 kW / 163 pk sterke versie van de nieuwe Amarok 3.0 V6 TDI is het aanbod van de pick-up van Volkswagen Bedrijfswagens compleet. De Amarok 3.0 V6 TDI is er nu als Trendline al vanaf 24.950 euro (exclusief belastingen). Vanaf heden zijn ook diverse handgeschakelde varianten van de 150 kW / 204 pk sterke Amarok 3.0 V6 TDI leverbaar.
Lees verder

Kia kondigt Stonic aan
Kia maakt de naam bekend van de nieuwe crossover in het B-segment: Stonic. Deze opvallende en zelfverzekerd ogende compacte crossover heeft een Europees ontwerp en is geinspireerd op de vorm en functionaliteit van grotere SUV's van Kia. De verkoop start in de tweede helft van 2017.
Lees verder

Volvo onderscheiden door NHTSA
Volvo is op het gebied van veiligheid onderscheiden. De Noord-Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft een award toegekend aan Volvos bijdrage aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers en zwaargewonden in het verkeer in de Verenigde Staten.
Lees verder

Porsche 911 Turbo nu als Exclusive Serie
De Porsche 911 Turbo S is er nu ook als Exclusive Series. Deze exclusieve serie wordt in een oplage van 500 exemplaren wordt gebouwd bij de Porsche Exclusive Manufaktur in Zuffenhausen. De limited edition is met de hand afgewerkt en kenmerkt zich door de exclusieve kleur goudgeel metallic, het gebruik van nog hoogwaardigere materialen en vele luxe details. Zijn 3,8-liter zescilinder biturbo boxermotor levert een vermogen van 446 kW / 607 pk, 19kW / 27 pk meer dan de reguliere 911 Turbo S. Voor het eerst kan Porsche Design een chronograaf leveren met een design dat aansluit bij de auto.
Lees verder

SEAT breidt Leon Business Intense uit
De SEAT Leon Business Intense, die recent debuteerde als onderdeel van de vernieuwde Leon-serie, is er nu ook in combinatie met de 1.4 TSI met 110 kW / 150 pk en de 1.6 TDI met 85 kW / 115 pk. Daar komt bij dat de catalogusprijs van de Leon 1.6 TDI is aangescherpt. De handgeschakelde versies zijn nu tot 1.950 euro voordeliger geworden en de DSG-versies 1.750 euro.
Lees verder

Registratie car2go nu online mogelijk
In Nederland introduceert car2go, een bedrijf voor autodelen, nu ook online registratie. Wie in Amsterdam een elektrische car2go ziet staan, maar nog geen abonnee is, kan direct zelf een nieuw lidmaatschap regelen via de app. Het enige wat daarvoor nodig is, is een rijbewijs en een foto, zoals een selfie die ter plekke gemaakt kan worden. Het gehele proces verloopt online, via de app en dus binnen een paar minuten.
Lees verder

Extra groeikapitaal voor Fastned
Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's kunnen laden, heeft 1 miljoen euro aan nieuw kapitaal verworven via de uitgifte van certificaten van aandelen aan investeringsmaatschappij Ballotta B.V.. Beide partijen hebben een overeenkomst getekend die voorziet in een mogelijke uitbreiding van de investering tot 2,5 miljoen euro voor het einde van 2018. Het nieuwe kapitaal zal ingezet worden ter financiering van verdere uitbreiding van het Fastned netwerk. De investering komt bovenop een plaatsing van 7,7 miljoen euro aan obligaties welke Fastned afgelopen dinsdag heeft afgerond.
Lees verder