Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 16 juni 2017

Christian Horner over Renault: "Tegenwoordig verrast niets mij"

Christian Horner over Renault: "Tegenwoordig verrast niets mij"

Teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, werd in een interview met Formula1.com gevraagd naar haar motorleverancier Renault.

Christian, we begrijpen dat er voor Baku geen grote motorupgrade vanuit Renault komt – noch, zoals het lijkt, voor de rest van het seizoen. In plaats daarvan komen er gedeeltelijke verbeteringen per race…
Christian Horner: "Dat is de beslissing van Renault. Alles wat we kunnen krijgen, pakken we met beide handen aan. En natuurlijk hoe eerder, hoe beter! We wisten dat Montreal een lastige race voor ons zou worden en de volgende twee wedstrijden in Azerbeidzjan en Oostenrijk zullen dat ook weer zijn. We stappen waarschijnlijk in Oostenrijk over naar onze volgende motor. Hopelijk krijgen we dan nog een kleine boost dankzij het geweldige werk dat onze brandstofleverancier ExxonMobil heeft verricht. Op dat vlak schuilt nog veel potentieel."

Dus je probeert het gemis aan een upgrade van de motor met andere slimme oplossingen te ondervangen?
"We proberen overal nog wat te vinden. Ik geloof niet dat Renault het voor dit seizoen heeft opgegeven. Dat is in elk geval wat ze ons hebben verteld. We blijven dus pushen. Voor ons verandert er niets. We blijven altijd hard pushen en het is goed om te zien dat er in de laatste drie races goede vooruitgang is geboekt."

Verraste het je dat Renault niet eerder duidelijk heeft gemaakt dat er dit jaar geen grote upgrade meer zou komen?
"Tegenwoordig verrast niets mij. Je moet het doen met wat je hebt en we zullen zo goed mogelijk blijven pushen. Zoals ik al zei, heb ik er erg veel vertrouwen in dat onze nieuwe partner ExxonMobil ons kan helpen om de prestaties verder te verbeteren. En zoals ik zei waren de laatste drie races veelbelovend, dus we zullen zien wat Baku voor ons gaat brengen."

Lees verder

Max over Baku: "Vrij speciaal stratencircuit"

Voorafgaand aan de Grand Prix in Baku, die volgende week zal plaatsvinden, vertelt Max Verstappen: "Baku is naar mijn mening een vrij speciaal stratencircuit. Het is echt uniek dat je tamelijk wijde secties hebt, maar daarbuiten ook een van de smalste stukken op de kalender. Sector twee is zelfs smaller dan sommige delen in Monaco, dat altijd al bekend heeft gestaan als een smalle en uitdagende baan."

Lees verder

Eerste blik op de unieke items in de Max Verstappen store

Op zaterdag 17 juni om 10.00 uur openen de deuren van de enige officiĆ«le Max Verstappen store. Vanwege zijn drukke agenda zal Max zelf niet aanwezig zijn bij die opening, maar toen hij eerder deze week een kijkje nam, was hij zichtbaar onder de indruk van het resultaat: "Echt heel mooi!"  

Lees verder