Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 26 juni 2017

Horner na Baku: "Uitvallen van Max zeer frustrerend"

Horner na Baku: "Uitvallen van Max zeer frustrerend"

Voor het team van Red Bull Racing was de Grand Prix van Azerbeidzjan er een van twee extremen. Aan het begin van de race was er enorme teleurstelling toen Max Verstappen vanuit een kansvolle positie moest uitvallen met technische problemen. Door de vele incidenten op de baan wist teamgenoot Daniel Ricciardo zich naar voren te werken en uiteindelijk de race op zijn naam te schrijven.

Teambaas Christian Horner licht na de race toe: "Het was een enerverende Grand Prix en een fantastische middag. Max lag na de start in een zeer goede positie. Hij was jacht aan het maken op de derde positie en het zag eruit alsof hij veel snelheid in de auto had zitten. Helaas zorgde plotseling een motorprobleem voor het uitvallen van Max, wat zeer frustrerend is. Daarna konden we ons alleen nog op Daniel focussen. Hij kwam terug vanaf achteraan het veld met goede inhaalacties en herstarts. We hadden een beetje geluk met de penalty's voor Lewis Hamilton en Sebastian Vettel en dat zorgde ervoor dat we de eerste overwinning van 2017 konden pakken. Een ongelofelijk verhaal met twee gezichten, maar het was fantastisch voor het team om de 53e Grand Prix overwinning te behalen."

Lees verder

Prijswinnaar MV collection polo bekend

Bij de achtste ronde van de door Verstappen.nl in samenwerking met de Max Verstappen webshop opgezette prijsvraag, viel een polo uit de nieuwe MV collection (t.w.v. € 49,95) te winnen. Er dongen ruim zeshonderd deelnemers mee.

De snelste raceronde van Max tijdens de wedstrijd in Baku moest worden voorspeld. In de 10e ronde noteerde de Nederlandse Red Bull Racing-coureur een 1:46.398 als zijn snelste rondetijd tijdens de race. Met 1:46.401 zat Jeroen Stins daar maar drie duizendsten van af! Hij is dan ook de terechte prijswinnaar.

Lees verder

Max blikt terug op Baku: "Enorm balen als je op zo'n goede positie ligt"

Wat een mooi resultaat voor Max Verstappen in de Grand Prix van Azerbeidzjan had kunnen zijn, liep gisteren uit op zijn tweede opeenvolgende uitvalbeurt. Vanuit een kansrijke positie sloeg het noodlot wederom toe: de Nederlander kreeg problemen met de oliedruk van zijn RB13. Weer terug in zijn woning in Monaco, blikt Max in Peptalk terug op het raceweekend in Baku.

Lees verder