Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zondag 25 juni 2017

Max kwalificeert zich als vijfde in Baku: "Had derde kunnen staan"

Max kwalificeert zich als vijfde in Baku: "Had derde kunnen staan"

Max Verstappen heeft zich ondanks een technisch probleempje met zijn versnellingsbak als vijfde gekwalificeerd voor de Azerbeidzjaanse Grand Prix. In een spannende eindfase pakte Mercedes met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de eerste startrij, voor de Ferrari's van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel.

"In de tweede sector verloor ik de 'gear sync', waardoor het schakelen langzamer gaat. Dat kostte me zeker twee tienden op het rechte stuk", vertelt Max over zijn laatste run. "Dat is weer enorm balen, elke keer is er iets aan de hand. In Q2 haperde mijn motor als die richting de begrenzer liep en in de derde training viel ik stil met een hydraulisch probleem: er was binnenin de motor iets stuk."

"Ondanks dat we de banden niet helemaal op temperatuur kregen voor de eerste sector, liep de kwalificatie eigenlijk best goed. In de laatste run lukte dat ook en zat ik drie tienden onder mijn rondetijd. Maar toen de 'gear sync' wegviel, verloor ik die tijd weer. Dat is enorm balen, want anders had ik gewoon derde gestaan. Dat zou op dit circuit super goed geweest zijn."

Vooruitkijkend naar de race, zegt Max: "In de race is de auto goed en zitten we niet ver van de concurrentie af. Mercedes zal lastig worden om te pakken, maar met Ferrari kunnen we absoluut het gevecht aan gaan."

Lees verder

Horner na kwalificatie Baku: "Hoopten op meer dan P5 en P10"

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, liet na afloop van de kwalificatie in Baku weten: "Na zo'n veelbelovende vrije trainingen is het misschien enigszins teleurstellend om vijfde en tiende op de grid te staan. Het is jammer voor Max, die drie tienden sneller was dan zijn beste tijd, voor hij wat tijd verloor in bocht zeven en toen de synchronisatie met de versnellingsbak kwijt raakte, waardoor er geen verbetering meer in zat."

"Daniel raakte helaas de vangrails, waarvan we weten dat die onvergeeflijk zijn hier. Dat betekende direct het einde van zijn kwalificatie. Om als vijfde en tiende te kwalificeren is zeker niet wat we gehoopt hadden, maar hopelijk kunnen we vanaf die posities een competitieve race hebben, in een zonder twijfel vol met actie zittende Grand Prix."

Lees verder

Tweede uitvalbeurt op rij voor Verstappen in Baku

Max Verstappen heeft een goed begin van een knotsgekke Grand Prix van Azerbeidzjan geen passend vervolg kunnen geven. Een probleem met de oliedruk betekende wederom een vroegtijdig einde van zijn race. De RB13 van de Nederlander verloor in de twaalfde ronde plotseling snelheid, waarna hij zich aan het einde van diezelfde ronde bij het team meldde en uitviel. Daniel Ricciardo trok aan het langste eind en won de wedstrijd, nadat verschillende problemen bij Mercedes en Ferrari roet in het eten voor beide teams gooide. Bottas finishte als tweede door Lance Stroll, die alles en iederreen verbaasde door als derde te eindigen, op de finishlijn nog voorbij te gaan.

Lees verder