Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 16 juni 2017

Persconferentie Motul TT Assen

Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, klik dan hier voor de online versie.

Motul TT Assen

Lancering nieuwe app

De Rookies, Walid Soppe en Victor Steeman hebben de nieuwe app van het TT Circuit Assen gelanceerd. In deze nieuwe app zijn vier nieuwe webcams te zien, met een hoge beeldkwaliteit. Op de app is ook te zien hoe Valentino Rossi een ronde rijdt op het TT Circuit Assen. Download de app en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, of neem een kijkje op en rond het circuit.

Scott Redding

Scott Redding kijkt met een goed gevoel terug op de Motul TT Assen 2016. De neo-Groninger werd toen derde en dit was zijn enige podium plek van 2016. Voor dit seizoen heeft hij ook een goed gevoel met de motor en hij kijkt uit naar de Motul TT Assen 2017. Scott vertelt dat hij de GT bocht een van de leukste bochten van het circuit vindt, in deze bocht gebeuren altijd spannende inhaal acties.   

Motul Pre event en Superfan

Motul organiseert in samenwerking met Dorna en het TT Circuit Assen een pre media event.  Er komt een battle tussen Johan Zarco op de Tech3 Yamaha en Senna (neefje van Ayrton Senna) in de McLaren. Motul heeft nieuw concept voor de Motul Superfan. De Motul Superfan is dit jaar onderdeel van het Aprillia racing team en loopt  het hele weekend mee in het team, van  Aprillia.

Moto3

Bo Bendsneyder kijkt heel erg uit naar zijn thuisrace in Assen, deze week was hij nog in Spanje voor een ingelaste test met zijn Red Bull KTM. Bendsneyder is fit en mede door de resultaten van het testwerk hoopt hij een rol van betekenis te kunnen spelen in de race.

Wildcard rijder Ryan van der Lagemaat was aanwezig op de persconferentie, normaal gesproken rijdt hij in de FIM CEV Repsol Junior World Championship Moto3. Voor Ryan wordt dit zijn eerste Motul TT Assen in de Moto3 klasse, voor hem wordt het dus extra spannend..

Wil Hartog

Wil Hartog heeft op 25 juni precies 40 jaar geleden de Dutch TT gewonnen. Dit jaar wordt hij gehuldigd ter ere van deze bijzondere prestatie in de Koningsklasse met een zogenaamde honory lap. Wil Hartog rijdt met zijn orginele motor uit 1977 de Honory Lap. 

TIJDSCHEMA MOTUL TT ASSEN

Meer dan een motorrace

De Motul TT in Assen is zoveel meer dan een motorrace. Een unieke belevenis, ook als je niet per se van motorrijden houdt. Tijdens de week van de TT is er in Assen van alles te doen. Het TT Festival natuurlijk, maar ook de TT-run,  het TT Balloon Festival, de TT Night Ride en het TT Kids Festival. Kijk voor alle TT-evenementen en overnachtingsmogelijkheden op drenthe.nl/tt

TT Festival

Het TT Festival start in de stad Assen op woensdagavond met KMK JWF, samen met Donnerwetter en Mooi Wark. Het TT Festival verwacht tussen de 175.000 en 185.000 bezoekers.  Er wordt komende zaterdag afgetrapt met de TT Run op het TT circuit en op zondag is het Balloon festival. In de stad is er niet alleen muziek, maar de ronkende motoren worden ook in de stad gehaald. Er is in de stad een heuse TT laan gecreëerd in de Torenlaan. ttfestival.nl

Specials

Rondom de TT zijn er veel speciale acties van bedrijven waarmee prachtige prijzen gewonnen kunnen worden. De komende week zullen we er een aantal benoemen. Een wel heel bijzondere win actie is die van MotoGP coureur Scott Redding, waarmee je een schitterende special edition MotoGP replica Panigale 959 kunt winnen.


Om te winnen: podiumprizes.com

Ik wil mij afmelden voor het ontvangen van nieuwsbrieven.