Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

donderdag 1 juni 2017

Pirelli maakt bandenkeuzes Grand Prix Canada bekend

Pirelli maakt bandenkeuzes Grand Prix Canada bekend

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandenkeuzes van de teams voor de Grand Prix van Canada bekendgemaakt. Sinds de Grand Prix van Monaco mogen de rijders weer zelf kiezen hoe ze de dertien setjes banden die ze tot hun beschikking hebben, gaan verdelen over de drie, door Pirelli gekozen, bandencompounds. De teams kunnen, net als in Monaco, tijdens het raceweekend op het semi-stratencircuit in Montreal gebruik maken van de zachte, de superzachte en de ultrazachte bandencompounds.

McLaren gaat voor de meest agressieve aanpak. Het geplaagde team uit Woking kiest er voor om beide coureurs tien setjes ultrazachte banden ter beschikking te stellen. Van de topteams is het Ferrari die met negen sets ultrazachte banden de meest agressieve keuze heeft gemaakt, gevolgd door Mercedes en Red Bull Racing met respectievelijk acht en zeven sets van het zachtste soort.

Lees verder

Schaalmodel 1:18 RB12 Braziliƫ 2016 en 1:43 STR9 Japan 2014

Op 13 november 2016 leverde Max Verstappen een fenomenale prestatie tijdens de GP van BraziliĆ«. Op het kletsnatte circuit van Interlagos reed Max, na een indrukwekkende inhaalrace, van P16 naar P3. Van deze race is nu een uniek 1:18 schaalmodel te koop op Verstappenshop.nl. 

Lees verder

Pirelli maakt bandencompounds Grand Prix Singapore bekend

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandencompounds voor de Grand Prix van Singapore bekend gemaakt. Voor het weekend van 15 tot en met 17 september kunnen de teams een keuze maken uit de drie zachtste compounds die Pirelli ter beschikking kan stellen.

Lees verder