Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

woensdag 14 juni 2017

Pirelli maakt bandenkeuzes Grand Prix Azerbeidzjan bekend

Pirelli maakt bandenkeuzes Grand Prix Azerbeidzjan bekend

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandenkeuzes van de teams voor de Grand Prix van Azerbeidzjan bekendgemaakt. Sinds de Grand Prix van Monaco mogen de rijders weer zelf kiezen hoe ze de dertien setjes banden die ze tot hun beschikking hebben, gaan verdelen over de drie, door Pirelli gekozen, bandencompounds. De teams kunnen tijdens het raceweekend op het stratencircuit in Baku gebruik maken van de zachte, de superzachte en de ultrazachte bandencompounds. Van elke compound dient er minimaal één setje gekozen te worden.

Lees verder

Voortijdige scheiding McLaren en Honda?

Britse media melden op dinsdag dat aan het huwelijk tussen McLaren en Honda aan het einde van het lopende seizoen een einde komt. Al langer doen geruchten de ronde dat McLaren het contract met Honda voortijdig op wil zeggen en volgens de Daily Mail zou de renstal uit Woking volgend seizoen met Mercedes krachtbronnen aan willen treden. De op handen zijnde deal zou nog deze zomer bekend worden gemaakt.

McLaren is inmiddels aan het derde seizoen bezig met de Japanse motorbouwer die ook een significant deel van het budget voor zijn rekening neemt. De alsmaar aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen en het vermogensverschil met de topteams zou ten grondslag liggen aan het besluit van McLaren.

Lees verder

Max Verstappen store vanaf 17 juni geopend!

Op zaterdag 17 juni om 10.00 uur openen de deuren van de enige officiële Max Verstappen store. De winkel is de fysieke locatie van Verstappenshop.nl en het volledige online aanbod zal in de winkel in het Limburgse Swalmen verkrijgbaar zijn.

"Het is super dat ik een eigen store heb", laat Max Verstappen weten, terwijl hij de collectie bekijkt. "De winkel en de aankleding daarvan zien er echt heel mooi uit. Ik kan iedereen aanraden er een keer een kijkje te gaan nemen."

Lees verder