Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zaterdag 24 juni 2017

Verstappen op P1 in eerste vrije training in Baku: "Erg tevreden"

Verstappen op P1 in eerste vrije training in Baku: "Erg tevreden"

Max Verstappen is het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan op de best mogelijke manier begonnen door de snelste tijd te rijden in de eerste vrije training. Met een 1:44.410 was Max vier tienden van een seconde sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, in een sessie die in de slotfase werd onderbroken door een crash van Sergio Perez. 

"Ik ben erg tevreden over deze ochtend", laat Max na de training aan Verstappen.nl weten. "Ik zat er gelijk goed bij en de auto voelt goed aan. We moeten nog een beetje aan de balans werken, maar het is in ieder geval een positieve eerste vrije training hier in Baku."

Lees verder

Max wederom snelste in Baku: "Een erg positieve dag"

Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na de eerste vrije training als snelste te hebben afgesloten, herhaalde Verstappen deze prestatie in de middag. Met een 1:43.362 noteerde de Nederlander de snelste ronde van de dag. Achter hem eindigden Valtteri Bottas en Red Bull Racing-teamgenoot Daniel Ricciardo op de tweede en derde positie. De sessie werd gekenmerkt door tientallen gele vlaggen, doordat veel coureurs één of meerdere keren rechtdoor schoten. In de slotfase verremde ook Max zich bij bocht één en raakte hierbij de tech-pro muur. 

"Om eerlijk te zijn, was het echt raar", licht Max na de sessie toe over zijn crash. "Ik verremde me en ik probeerde nog steeds de bocht te halen. Daarna dacht ik, 'ik speel op safe en neem de uitloopstrook'. Toen ineens verloor ik de achterkant en ging ik zijwaarts de muur in. Er is schade, maar we hebben genoeg nieuwe onderdelen. Gelukkig heeft het geen invloed op de race, dus alles is okay." Het vertrouwen van de Red Bull Racing-coureur is dan ook niet aangetast: "Ik heb dit al vaker meegemaakt in mijn leven. Het is altijd het doel om nog sneller te gaan na een crash."

Ondanks het foutje, vindt Verstappen de resultaten van vrijdag erg bemoedigend: '"Absoluut. We hebben een positieve stap gemaakt hier, wat altijd erg handig is op de lange rechte stukken. Ik ben daar heel blij mee. Het is zelfs een beetje onverwacht, omdat we niet zo veel hebben veranderd. De auto voelde vanaf de eerste ronde al goed aan. Dat geeft veel vertrouwen en zeker op een stratencircuit helpt dat enorm. Ik heb nog niet het maximale eruit kunnen door de gele vlaggen en het verkeer, dus we kunnen hier best tevreden mee zijn."

Of een podiumplaats tot de mogelijkheden behoort, laat Max nog in het midden: "Het is altijd even afwachten. Over het algemeen kan Mercedes in de kwalificatie het tempo nog wat opvoeren. Ook Ferrari zal zich morgen wel gaan verbeteren, dus het is aan ons om dit vast te houden. Vandaag was erg positief en we zullen morgen zien waar we staan."

Lees verder

Max ondanks stilvallen zesde in derde training Baku

Max Verstappen was in de derde vrije training in Baku hard op weg om zijn rondetijd te verbeteren, toen een technisch - vermoedelijk hydraulisch - probleem met zijn auto voor een voortijdig einde zorgde. Ondank dat Max de laatste tien minuten noodgedwongen moest toekijken, werd de Red Bull Racing-coureur als zesde geklasseerd. Valtteri Bottas zette zijn Mercedes op P1, gevolgd door Kimi Raikkonen (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes).

Als Max na een paar minuten – net als de meeste van zijn collega's – op medium banden de baan op gaat, wordt zijn run al snel onderbroken. De Renault van Jolyon Palmer valt namelijk met vlammen uit het achteronder stil. Nadat de marshalls de boel geblust hebben, de auto is weggehaald en de gele vlag situatie is opgeheven, begint Max op softs aan een zogenaamde 'long run' om aan de afstelling voor de race te werken. 

Lees verder