Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zondag 11 juni 2017

Vijfde startplek in Canada voor Max: "Maximaal haalbare"

Vijfde startplek in Canada voor Max: "Maximaal haalbare"

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada de vijfde startplek veroverd. Hij bleef daarmee zijn Red Bull Racing-teamgenoot Daniel Ricciardo (P6) voor. De pole positie ging naar Lewis Hamilton (Mercedes), die in Montreal ongenaakbaar bleek en drie tienden sneller was dan de Ferrari van Sebastian Vettel. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen volgden hun teamgenoten op de tweede startrij.

"De balans van de auto was best goed in de derde vrije training. Daarna hebben we voor de kwalificatie een paar dingen veranderd, omdat mijn voorwielen iets teveel blokkeerden, maar dat pakte niet helemaal top uit." Max legt uit: "Voor de rembalans kun je bepaalde instellingen vastleggen. Die hadden we gewijzigd, maar dat was niet goed. Ook hadden we de rijhoogte aangepast, maar dat beviel me niet zo. Helaas mag je dat tijdens de kwalificatie niet meer wijzigen."

Zat er meer in dan P5? "We wisten dat Mercedes en Ferrari in Q3 van de kwalificatie wat meer vermogen hebben. Wij kunnen het dan niet opschroeven. Dus de vijfde plek was altijd het doel: dat is voor ons op dit moment het maximaal haalbare." Zie je kansen voor de race? "Ik weet niet of we snel genoeg zijn om Mercedes en Ferrari te kunnen volgen. Het belangrijkste is in de eerste plaats om de vijfde plaats te behouden en te finishen. Onze racesnelheid zou in orde moeten zijn, dus we gaan het zien", besluit Max strijdlustig. 

Lees verder

Horner na kwalificatie Canada: "We hebben het maximale uit de auto gehaald"

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, liet na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada weten: "In Q1 en Q2 leek het een spannende kwalificatie te worden en zaten we op enkele tienden van de snelste tijd. Beide coureurs hebben het geweldig gedaan door in Q3 het maximale uit de auto te halen, maar helaas hadden we niet de snelheid om op dit circuit Mercedes en Ferrari bij te benen. Desondanks is de derde startrij een goede uitgangspositie en hopelijk kunnen we daar morgen goed gebruik van maken in de Grand Prix."

Lees verder

Max valt uit in Montreal: "Enorm balen"

Max Verstappen is tijdens de Grand Prix van Canada met mechanische problemen uitgevallen. Op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal won Lewis Hamilton in zijn Mercedes de race voor zijn teamgenoot Valterri Bottas. Daniel Ricciardo werd in zijn Red Bull derde.

"Helemaal ruk, ja echt. Opeens viel alle power weg. Ik wilde op het gas gaan en toen viel alles uit: het dasboard en ik kon ook niet communiceren, helemaal niks", aldus een zwaar teleurgestelde Max. "Dat is enorm balen als je tweede ligt. De start was super, volgens mij de beste start die ze ooit hebben gehad bij Red Bull. Dat was allemaal goed en uiteindelijk heb je nog steeds niks, dus dat is enorm klote."

Max besluit: "Je weet dat de auto niet goed genoeg is voor plek twee, maar ik had dit vast kunnen houden, want als je ziet hoe moeilijk het is om hier in te halen dan was dat gewoon gelukt. Ik reed van Bottas weg dus dat kon je niet eens een gevecht noemen. Een podium had er hier gewoon ingezeten."

Lees verder