Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

dinsdag 11 juli 2017

AMT: Sjoemelsoftware gevonden bij Suzuki en Jeep

Sjoemelsoftware gevonden bij Suzuki en Jeep
De Suzuki Vitara en de Jeep Grand Cherokee maken mogelijk gebruik van sjoemelsoftware. Dat stelt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), die zestien voertuigen nader onderzocht. Beide voertuigen schakelen het systeem om de uitstoot van stikstofoxide te beperken zonder afdoende reden uit. De RDW heeft het Openbaar Ministerie van de resultaten van de test op de hoogte gesteld.
Lees verder

Galileo komt met nieuwe benzinesimulator voor technische training
Galileo Systems introduceert een benzinesimulator. Deze simuleert de motorelektronica van een VW Golf 1.2 TSI. Het systeem, ondergebracht in een handzame koffer, is door Galileo ontwikkeld voor trainingsdoeleinden.
Lees verder

RDW verdenkt Suzuki en Jeep in sjoemeltest
Het was zeker niet alleen Volkswagen, die iets bedacht om de uitlaatgasmeting van diesels te misleiden. Wie dan nog meer? Keuringsinstantie RDW nam een aantal eerder door hen gekeurde auto's nader onder de loep. Zestien verdachte kandidaten rapporteerden ze en onderzochten hen verder. Twee konden geen goed excuus geven voor de RDW meetresultaten. Wat nu?
Lees verder