Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

dinsdag 4 juli 2017

AMT: Volvo-trucktechniek voor autotechnici

Volvo-trucktechniek voor autotechnici
Volvo Trucks in Beesd schotelde een groep AMT-Topmonteurs zes technische workshops en een BBQ voor. Hoe werkt Dynamic Steering, hoe de I-Shift Dual Clutch, hoe stel je diagnose op afstand, hoe stel je een nieuwe truck op maat samen, hoe communiceert de truck met zijn opbouw en hoe ver staat het met de elektrische bus? Veel vragen, we vatten de antwoorden van de Volvo-technici samen.
Lees verder

Bosch komt met remvloeistof die 3 jaar meegaat
Bosch introduceert nieuwe remvloeistoffen die in plaats van om de gebruikelijke 2 jaar, slechts elke 3 jaar ververst hoeven te worden. De remvloeistoffen ENV4 en ENV6 gaan niet alleen langer mee, ze hebben volgens Bosch ook een hoger kookpunt, een lagere viscositeit en ze smeren het remsysteem.
Lees verder

VW past vanaf 2019 pWLAN toe in alle modellen
Volkswagen rust zijn modellen vanaf 2019 met pWLAN, waarmee auto's van verschillende merken informatie kunnen uitwisselen. Het gaat dan om informatie die gedeeld wordt tussen voertuigen (car-to-car), maar ook tussen voertuigen en de verkeersinfrastructuur (car-to-X). Updates over bijvoorbeeld de huidige verkeerssituatie en de locaties van ongelukken worden razendsnel uitgewisseld binnen een straal van ongeveer 500 meter.
Lees verder