Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 6 juli 2017

Autmobiel Management: Alicata na jaar alweer weg als directeur Fiat Nederland

Alicata na jaar alweer weg als directeur Fiat Nederland
Christiana Alicata heeft na één jaar alweer besloten om weg te gaan bij Fiat Nederland. Zij wordt opgevolgd door de veertigjarige Christiaan Dols.
Lees verder

NOO 2017: Occasionmarkt groeit, voorraden nemen toe
De occasionmarkt groeide sterk in 2016. Autobedrijven verkochten 4,5% meer gebruikte personenauto's aan consumenten. Tegelijkertijd was de voorraadtoename in 2016 met 8,6% sterker dan in voorgaande jaren, maar de statijden namen juist af.
Lees verder

Premie verleidt Duitsers nog niet tot EV
De precies een jaar geleden ingevoerde premie op de aanschaf van een elektrische of hybride auto's kan nog niet veel Duitsers verleiden ook zo'n voertuig aan te schaffen.
Lees verder

Achtergrond: Brexit begint Britse autosector te bijten
Ze proberen het nog met veel 'goed nieuws' te camoufleren maar Brexit begint de Britse auto-industrie toch duidelijk te bijten. Mede door de groeiende onzekerheid houdt de consument de hand op de knip, met name bij de dealer in de showroom. Daardoor valt de autoproductie terug terwijl de fabrikanten vanwege én die dalende vraag én die onzekerheid de investeringen tot een minimum lijken terug te draaien.
Lees verder

Tesla bouwt weer minder auto's
Tesla heeft in het tweede kwartaal net 22.000 nieuwe auto's af kunnen leveren, zo'n 3.050 minder dan in de voorafgaande drie maanden.
Lees verder

Aandeel EV's in Noorwegen naar 42 procent
In Noorwegen was vorige maand 42 procent van de nieuw-geregistreerde auto's elektrisch. Een kwart rijdt op batterijen, de rest van de EV's waren plug in hybride modellen.
Lees verder

Leaseregistraties juni + 12%; Renault Mégane estate leasetopper
In de maand juni werden 13.118 nieuwe auto's op naam van leasebedrijven genoteerd; in juni 2016 waren dat 11.672 stuks, een toename van 12,4 procent.
Lees verder