Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

woensdag 5 juli 2017

Autmobiel Management: Fiat 500 viert 60e verjaardag (filmpje)

Fiat 500 viert 60e verjaardag (filmpje)
De Fiat 500 viert vandaag, 4 juli, haar 60e verjaardag. De eerste 500 rolde op 4 juli 1957 van de band in de Mirafiori fabriek in Turijn. Van dat eerste model, dat al snel een wat we nu noemen 'cult status' kreeg, werden er meer dan vier miljoen verkocht. Daarvan rijden er nog steeds 400.000 rond op de Italiaanse wegen.
Lees verder

B2C-occasionverkoop juni -1,9%, H1 -1,8%; prijzen stabiel
Alweer een mindere maand voor de occasionverkoop van de autobedrijven. En dat niet alleen, ook in de andere segmenten van de markt werd een handvol procenten minder verkocht dan een jaar tevoren.
Lees verder

GM in conflict met dealers in India
Een grote groep dealers van General Motors stapt zelfs naar de minister-president om te klagen over het 'bedriegende en misleidende' autobedrijf. GM heeft in mei onverwachts aangekondigd dat het eind dit jaar stopt met de verkoop van auto's in India.
Lees verder

Dacia brengt alle modellen met LPG
Dacia brengt al haar modellen in Frankrijk op de markt met een vanaf de fabriek aangebrachte LPG-installatie als optie. Dat kost vanaf 700 euro extra maar levert de koper veel voordelen op, stelt moederbedrijf Renault.
Lees verder

Belgische diesels zonder roetfilter goedgekeurd vanwege verouderde meetmethoden
Tienduizenden dieselauto's bij onze Zuiderburen komen jaarlijks door de autokeuring terwijl het roetfilter illegaal is verwijderd. De meetmethoden zijn verouderd.
Lees verder

Britse automarkt zakt verder in
De Britse automarkt blijft als één van de weinige in Europa flink inzakken vergeleken met vorig jaar. In juni werden er met 243.454 stuks weer 4,8 procent minder personenauto's verkocht dan in dezelfde maand in 2016.
Lees verder

Volvo zet vol in op elektrificatie
Volvo Cars kondigt aan dat elke Volvo die vanaf 2019 geïntroduceerd wordt, voorzien is van een elektromotor. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren en zal elektrificatie een steeds centralere rol spelen in de toekomst van Volvo Cars.
Lees verder