Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 10 juli 2017

Autmobiel Management: Lancia winnaar op Concours d’Élégance Paleis Het Loo (fotogalerij)

Lancia winnaar op Concours d'Élégance Paleis Het Loo (fotogalerij)
Het dertiende Concours d'Élégance Paleis Het Loo is een groot succes geworden. Met een totaal van 27.845 bezoekers over twee dagen is er een nieuw bezoekersrecord gevestigd. De beeldschone Lancia Astura Serie 2 Special Castagna van Ton en Maya Meijer werd door de internationale jury tot Best of Show gekozen.
Lees verder

Nissan-Renault bespaart vijf miljard
De samenwerking tussen Nissan en Renault heeft vorig jaar vijf miljard euro aan synergie-voordelen opgeleverd. Die besparingen lagen daarmee 16 procent hoger dan in 2015. De alliantie mikt op 5,5 miljard aan voordelen in 2018, maar daar is de samenwerking met de nieuwe partner Mitsubishi nog niet in meegeteld.
Lees verder

Audi zit in een dipje
Audi beleeft tot nu toe een moeizaam 2017. Het merk verkocht afgelopen maand slechts 51.900 nieuwe personenauto's in China. Dat is weliswaar een bescheiden 1,7 procent meer dan een jaar eerder, maar over het eerste half jaar zat Audi met bijna 254.800 auto's echter nog altijd ruim twaalf procent onder het niveau van 2016.
Lees verder

Alfa Romeo koploper in Italië
Alfa Romeo blijft een koploper in Italië. Het merk uit de stal van Fiat Chrysler Automobiles wist afgelopen maand weer bijna een kwart meer nieuwe personenauto's te verkopen dan een jaar geleden.
Lees verder

Ook nieuwe Qashqai is 'made in UK'
Nissan is ondanks alle onzekerheid over Brexit toch begonnen met de productie van de nieuwe Qashqai in haar fabriek in het Engelse Sunderland. Nissan heeft ook ruim 60 miljoen euro geïnvesteerd in de twee productielijnen die 24 uur per dag auto's kunnen uitdraaien. Het totale complex in Sunderland, inclusief alle toeleveranciers, biedt daarmee inmiddels werk aan meer dan 40 duizend mensen.
Lees verder

Pon stapt in Amerikaanse auto retailmarkt
Pon Holdings neemt een strategisch belang in de Amerikaanse IndiGo Auto Group, dealer van onder meer Porsche, Bentley, Lamborghini en Audi. De bedoeling is dat het belang in IndiGo op termijn wordt uitgebreid en dat Pon volledig eigenaar wordt.
Lees verder

Erik Nooij naar XPOfleet
Erik Nooij is op 1 juli begonnen als senior sales manager van het Belgische XPOfleet, leverancier van wagenparkbeheersoftware. Nooij zal verantwoordelijk zijn voor het verstevigen van de marktpositie van XPOfleet in Nederland.
Lees verder