Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 4 juli 2017

Autmobiel Management: Personele wijzigingen bij PartsPoint Group

Personele wijzigingen bij PartsPoint Group
PartsPoint Group, bestaande uit o.a. Brezan Automaterialen, Staadegaard Automotive en Technische Centrale, heeft enkele personele wijzigingen doorgevoerd.
Lees verder

Geely gaat 'Innovation Center' bouwen in Göteborg
Geely Auto Group (Geely Auto), eigenaar van Volvo Car en Lynk & Co, en onderdeel van Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), en de stad Göteborg zijn van plan een nieuw Innovation Center op te richten.
Lees verder

Achtergrond: Duitse dieselrijder staat op verlies
De ene na de andere stad kondigt een verbod af op dieselauto's. Vanaf dit weekend zijn diesels van voor 2001 niet meer welkom in Parijs. Lyon, Londen, Madrid, Antwerpen, Mexico en een reeks andere steden hebben al soortgelijke maatregelen ingevoerd of dreigen daarmee. Vooral in Duitsland zit diesel in de hoek waar de klappen vallen, waardoor de bezitter van zo'n auto fors dreigt in te leveren. De Duitse auto-industrie probeert nu in ieder geval terug te slaan.
Lees verder

Magazine Automobiel Management vernieuwd (filmpje)
Al sinds 1980 is Automobiel Management het meest toonaangevende vakblad in de automobielbranche, met diepgravende artikelen en interviews over de laatste technologische, politieke en branche gerelateerde ontwikkelingen. Maar dat betekent niet dat we stilzitten, want Automobiel Management is vernieuwd! Het magazine heeft een complete restyling ondergaan en heeft een strakkere vormgeving gekregen.
Lees verder

China pakt de kop bij productie EV-batterijen
Chinese bedrijven zijn een stroom fabrieken voor EV-baterijen aan het bouwen. Tegen 2021 kan China daarmee alles bij elkaar 160 gW/u per jaar produceren, veruit de grootste capaciteit in de wereld. Ter vergelijking: de zogenaamde gigafabriek die Tesla momenteel bouwt in Nevada heeft een geplande capaciteit van 35 gW/u.
Lees verder

Ford en GM leveren in de VS flink in
General Motors en Ford hebben in de afgelopen maand vijf procent minder auto's verkocht dan een jaar geleden.
Lees verder

Eerste Tesla Model 3 op 28 juli
De eerste dertig Tesla Model 3's zullen op 28 juli bij de kopers worden afgeleverd. Tesla heeft alle vereiste technische certificaten voor de nieuwe auto's twee weken eerder dan gepland binnen gekregen.
Lees verder